Παγώνει προσωρινά ο διαγωνισμός για την επέκταση του λιμανιού του ΟΛΠ

Αναμένονται οι οριστικές απόφασεις εάν κατά τους διαγωνισμούς ο ΟΛΠ πρέπει να τηρεί ή όχι την ευρωπαϊκή νομοθεσία


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:07
30/11/2018
Παγώνει προσωρινά ο διαγωνισμός για την επέκταση του λιμανιού του ΟΛΠ
loading

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανέστειλε προσωρινά σήμερα την πρόοδο του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου αναφορικά με την επέκταση του επιβατικού λιμένα (νότια ζώνη) του ΟΛΠ.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι εταιρείες «Τέρνα Ανώνυμος Τουριστική, Τεχνική και Ναυτιλιακή Εταιρεία» και «J&P- ΑΒΑΞ Α.Ε.» οι οποίες στρέφονται κατά της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και του ΟΛΠ.

Στις προσφυγές τους ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της επταμελούς σύνθεσης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών αλλά και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή αναδόχου κατασκευής  του έργου επέκταση επιβατικού λιμένα του ΟΛΠ (Νότια Ζώνη, φάση Α΄), προϋπολογισμού 136.283.800 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Η πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος έκανε δεκτές τις αιτήσεις των δύο εταιρειών και ανέστειλε  προσωρινά    την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων  της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Η αναστολή ισχύει μέχρι να εκδοθούν οι οριστικές αποφάσεις του Δ΄ Τμήματος, οι οποίες θα κρίνουν εάν κατά τους διαγωνισμούς ο ΟΛΠ πρέπει να τηρείται ή όχι η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  σύμφωνα με το νόμο οι δυο εταιρείες πρέπει μέσα σε 10 ημέρες από την δημοσίευση του κειμένου των σημερινών αναστολών, να καταθέσουν αιτήσεις ακύρωσης. Σε αντίθετη περίπτωση καταπίπτουν αυτόματα οι αποφάσεις.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει