Μαίνονται οι επιθέσεις μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών. Χαρακτηριστικό των επιθέσεων είναι αυτό που επικρατεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί, τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν ανακοινώσει μέσω της τοπικής ιστοσελίδας «έξωση» των αντιεξουσιαστών από τον Ευαγγελισμό με τις αριστερές οργανώσεις να διοργανώνουν αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και να μη θέλουν το άνοιγμα των νέων γραφείων της Χ.Α. στο Ηράκλειο.

Επεισόδια (και όχι μόνο φραστικά μέσω Διαδικτύου) σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός Έλληνας και ενός Πακιστανού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ όταν μια παρέα νεαρών πέρασε από τη συμβολή των οδών Καστρινάκη και Σμπώκου, όπου είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα Πακιστανών, οι οποίοι μένουν σε παρακείμενο σπίτι, και άρχισαν να λογομαχούν.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε λίγα λεπτά ο πολυσύχναστος αυτός δρόμος του Ηρακλείου μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι Πακιστανοί πετούσαν στους νεαρούς ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ κάποιοι είχαν στα χέρια τους λοστούς.

Ολόκληρη η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι ενώ άμεσα κλήθηκε στο σημείο η Αστυνομία, με το περιπολικό να φτάνει σε λίγα λεπτά στην περιοχή. Τα πνεύματα αρχικά έδειχναν να ηρεμούν μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας. Όμως, όπως αποδείχθηκε η συμπλοκή είχε και συνέχεια καθώς σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων ένας Πακιστανός σε κατάσταση αμόκ ανέβηκε λίγο αργότερα πάνω σε ένα αυτοκίνητο και άρχισε να του προκαλεί φθορές. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος επιτέθηκε στον Πακιστανό ο οποίος αιμόφυρτος σωριάστηκε στο έδαφος.

Από την Αστυνομία συνελήφθη νεαρός Έλληνας που χτύπησε με σιδερένιο λοστό αλλοδαπό στο κεφάλι, όπως και ο Πακιστανός ο οποίος δεν είχε χαρτιά.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό επεισόδιο. Πριν από πέντε ημέρες στο Σφακάκι Ρεθύμνου τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε αγροτικό σταμάτησαν μπροστά σε στάση λεωφορείου όπου περίμεναν τέσσερις Ινδοί. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και τους τραυμάτισαν με μαχαίρια.


Επιθέσεις που… εκκρεμούν

Στο αστυνομικό δελτίο το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί διάφορες επιθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η… έφοδος αγνώστων οι οποίοι επιτέθηκαν σε αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα στις 12 Ιουνίου.

Ακόμη ένα περιστατικό είναι το μαχαίρωμα αλλοδαπών στον Νέο Κόσμο από ομάδα που επέβαινε σε μηχανάκια, η επίθεση με σιδηρολοστούς κατά αλλοδαπών εργατών στη Χαλκίδα και οι καταγγελίες για επιθέσεις Ελλήνων σε αλλοδαπούς στην περιοχή της Νίκαιας.

Τελευταίο περιστατικό ο θανάσιμος τραυματισμός του Ιρακινού που υπέκυψε στα τραύματά του, μετά την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ξένιος-Ζευς» συνεχίζεται με επιτυχία, όπως δείχνουν τα νούμερα. Μια επιχείρηση για την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους.