«Για άλλα ξέρατε να νοιαστείτε. Για το παιδί μου που πέθανε ποιος νοιάστηκε;». Η φράση ανήκει στον Ανδρέα Γιακουμάκη, πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη, και ειπώθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, όπου συνεχίστηκε τη Δευτέρα η δίκη για τις ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Ανδρέας Γιακουμάκης ξέσπασε καθώς άκουγε έναν καθηγητή της Σχολής να καταθέτει ως μάρτυρας. Ο καθηγητής ισχυρίστηκε ότι είχαν γίνει συμβούλια στη Σχολή για τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει σπουδαστές και ότι είχαν επιβληθεί ποινές σε ορισμένους από αυτούς (σε κάποιους έγινε επίπληξη και κάποιοι αποβλήθηκαν για τρεις ημέρες). Ο πατέρας του Βαγγέλη εμφανώς φορτισμένος διάκοψε απευθυνόμενος προς τον καθηγητή και είπε: «Για τις ποινές βλέπω τα λέτε όλα με λεπτομέρειες. Για τα όσα είχαν να κάνουν με τον Βαγγέλη δεν βλέπω να λέτε τίποτα».

Ο δεύτερος μάρτυρας που εξετάστηκε χθες ήταν ο φύλακας της Σχολής, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε ενημερωθεί από δύο σπουδαστές ότι οι συντοπίτες του Βαγγέλη τον είχαν κλείσει σε μία ντουλάπα, τον είχαν κρεμάσει από το παράθυρο και του έκλειναν το ζεστό νερό στο μπάνιο. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε δεν είχε δει τίποτα από όλα αυτά ο ίδιος.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι θα ασκήσει μήνυση σε βάρος του εκπροσώπου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», όπου ανήκει η Σχολή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Κάποια στιγμή και ενώ το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο ένας παριστάμενος απευθύνθηκε προς τον κ. Κούγια λέγοντας «θα έπρεπε να ντρέπεστε». Ο κ. Κούγιας έγινε έξω φρενών, ζήτησε από τους αστυνομικούς να συλλάβουν το άτομο αυτό και στη συνέχεια απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος των αστυνομικών αν τον αγνοήσουν.

Κατόπιν ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου τη σύλληψή του με την πρόεδρο να απαντά: «Κύριε Κούγια, εγώ διευθύνω εδώ».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Νοεμβρίου 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέοι μάρτυρες που δεν έχουν λάβει κλήση από τη Δικαιοσύνη θα προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία να καταθέσουν το επόμενο διάστημα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.