Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος του 63χρονου συνταξιούχου, του οποίου η σορός είχε βρεθεί έναν χρόνο αργότερα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Η πρώην σύζυγός του, Ανέλια Αλεξάντροβα κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, την οποία εκτέλεσαν τρεις άνδρες, τους οποίους φέρεται να είχε πληρώσει με 15.000 ευρώ. Τον ενδιάμεσο για την επαφή της 46χρονης με τους δολοφόνους έκανε μία 45χρονη από την Βουλγαρία, η οποία συνελήφθη, ενώ τη μεταφορά και αποθήκευση του πτώματος του συνταξιούχου έκανε ένας έγκλειστος στις φυλακές Νιγρίτας,  Βούλγαρος.

Η δικογραφία με την κατάθεση της συλληφθείσας, είναι αποκαλυπτική σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Έθνος. Η 45χρονη περιγράφει πώς έγιναν όλα, από την επαφή της ηθικού με τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, μέχρι και τη διάπραξη της ίδιας της δολοφονίας.

Η επαφή της με την ομοεθνή της ξεκίνησε όταν η κατηγορούμενη της ζήτησε κάποιον να δολοφονήσει τον πρώην άνδρα της και για το σκοπό αυτόν, της σύστησε τον Μάικλ που δούλευε σε ένα σουβλατζίδικο στην Αγίου Μελετίου. Ο Ρουμάνος στην πρώτη συνάντησή του με τις γυναίκες φωτογράφισε τα χαρτιά τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσει στην περίπτωση που κάποια από τις δύο απευθυνθεί στην αστυνομία.

Όπως περιγράφει η 45χρονη, δύο μέρες αργότερα της τηλεφώνησε η Αλεξάντροβα και της ζήτησε να κρατήσει το παιδί της, για το σκοπό αυτόν θα της έδινε 3.000 ευρώ, τα οποία τελικά ούτε της έδωσε ούτε τα ζήτησε η ίδια.  Στη συνέχεια τηλεφώνησε στον 63χρονο και του είπε ότι, το παιδί ήταν άρρωστο.

Μάλιστα η 45χρονη λέει πως κράταγε το παιδί στο μπαλκόνι για να μην βλέπει όλα όσα κάνουν στον πατέρα του μέσα στο σπίτι.

«Κάποια στιγμή ο άνδρας της ανέβηκε και τότε άκουσα από μέσα να τον χτυπάνε. Ήταν πια αργά, για να φύγω. Αφού τον χτύπησαν, είχε ησυχία στο σπίτι. Στο σπίτι μπήκα μετά από λίγη ώρα και ήμουν φοβισμένη. Μόλις με είδε η Νέλι μου είπε να πάω μαζί της στο δωμάτιο και εκεί μου έδειξε έναν άνδρα, που του είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια με ταινία και στο κεφάλι του είχαν βάλει ένα πανί. Ο άνδρας αυτός φαινόταν να ανασαίνει και η Νέλι τον κλωτσούσε και του έλεγε: “Τα ίδια χάπια που έδινες στο παιδί μου, αυτά θα δώσω και σε εσένα τώρα που έπεσες στα χέρια μου”», αναφέρει στην απολογία της.

Πώς την έπεισε

«Λίγες μέρες πριν αλλάξει ο χρόνος η Νέλι με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω στο σπίτι της, το οποίο μόλις είχε νοικιάσει, για να το δω» λέει.

Όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τη συμπατριώτισσά της, αφού η ίδια είχε ισχυριστεί ότι, ο πρώην σύζυγός της κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο τους.

«Όταν την είδα ήταν πολύ νευριασμένη με τον άνδρα της κι όταν ρώτησα τι συμβαίνει, αυτή μου είπε ότι, ο άνδρας της είχε πειράξει σεξουαλικά το παιδί. Μάλιστα, μου είχε πει ότι, ο άνδρας έδινε φάρμακα στο παιδί, για να κοιμάται και για να του κάνει κακό. Όπως μου είπε η Νέλι, είχε πάει το παιδί σε γιατρό κι αυτός της είχε πει ότι, όντως το είχε πειράξει. Μετά από αυτά που μου είπε, με ρώτησε αν ξέρω κάποιον που να θέλει να την βοηθήσει να κάνει κακό στον άνδρα της. Έλεγε ότι ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά εγώ δεν τα πίστεψα αυτά, γιατί νόμιζα ότι τα έλεγε πάνω στα νεύρα της. Αυτή την κουβέντα την κάναμε στα βουλγάρικα, για να μην καταλαβαίνει το παιδί» είπε η 45χρονη κατά την απολογία της.

Πάντως, έχει ήδη διαπιστωθεί ότι, η 46χρονη πρώην σύζυγος και κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συνταξιούχου ναυτικού είχε καρπωθεί 230.000 ευρώ από λογαριασμό του παιδιού της, πριν διαφύγει στη Βουλγαρία, ενώ στο παρελθόν είχε φύγει και πάλι μαζί με το παιδί της, παίρνοντας κι άλλα χρήματα από κοινό λογαριασμό τους. Το ζευγάρι βρισκόταν σε χρόνια διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού τους.