Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας στα Καλύβια, ένας 62χρονος Έλληνας ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να διαπράττει κλοπή προστατευτικών θυρών αλουμινίου (πάνελ), εξωτερικών μετρητών της ΔΕΗ, από οικίες στην περιοχή.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η ανωτέρω Υπηρεσία, εξακριβώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2014, ο 62χρονος εντόπιζε στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, οικίες και καταστήματα που διέθεταν εξωτερικά, προστατευτικά κυτία αλουμινίου για τους μετρητές-ρολόγια της Δ.Ε.Η. και προέβαινε στην αφαίρεση των θυρών των κυτίων (πάνελ), τις οποίες στη συνέχεια πωλούσε.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχει διαπράξει 56 κλοπές, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Εννέα προστατευτικές θύρες αλουμινίου διαφόρων μεγεθών.

– Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

– Δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.