Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» βρίσκεται πίσω από την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα.

Στη μακροσκελή προκήρυξη αναφέρεται ότι τα μέλη της οδηγήθηκαν σε αυτή την πράξη ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και στους αξιοπρεπείς συντρόφους και καταλογίζουν στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, την ευθύνη για την άρνηση του ενός εκ των δύο απαιτήσεων των συντρόφων για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης.

Τα μέλη της οργάνωσης αρνούνται να απαντήσουν όπως ισχυρίζονται στα ψέματά του υπουργού όσον αφορά στην ποσότητα δήθεν ισχυρής εκρηκτικής ύλης που ξεστόμισε για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής ώστε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα.

Τόνισαν επίσης ότι τα μέτρα προφύλαξης ήταν ίδια με αυτά των προηγούμενων 14 πακέτων ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος άσχετος.

Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά και στο θέμα της Νομικής, ενώ ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν επίσημα, πλέον, στο Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία».