Την πόρτα του ανακριτική ώστε να απολογηθεί αναμένεται να περάσει σήμερα, Τρίτη 14/5, ο 23χρονος από το Νεπάλ ο οποίος πέταξε το βρέφος του στα σκουπίδια στη Βραυρώνα. Ο άνδρας που υποστηρίζει ότι δεν ήξερε πως η σακούλα είχε μέσα το μωρό τονίζει πως η σύντροφός του του είπε πως έχασαν το παιδί.

Ο ίδιος και η σύντροφός του αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες η μητέρα του βρέφους από το Νεπάλ, μόλις πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου νοσηλευόταν. Η ίδια πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 16/5, ενώ εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Η γυναίκα μεταξύ άλλων είπε ότι έχασε το παιδί πριν από 5 μήνες ύστερα από αποβολή σε χωράφια όπου δούλευε τότε, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με τη γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο που κάνουν λόγο για τελειόμηνη κύηση.

Βραυρώνα νεκρό βρέφος
Εικόνα από τη χωματερή που βρέθηκε νεκρό το βρέφος

Το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το βρέφος πιθανόν γεννήθηκε ζωντανό, ωστόσο απόλυτη εικόνα αναμένεται να σχηματιστεί από τις ιστολογικές εξετάσεις που θα αποδείξουν και τον ακριβή μηχανισμό θανάτου, αν δηλαδή ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης.

«Μου έδωσε μια σακούλα πλαστική, μαύρου χρώματος, και μου ανέφερε ότι αυτή περιέχει πετσέτες με αίματα από το νεκρό παιδί»

Περιγράφοντας πώς ενημερώθηκε ότι το παιδί ήταν νεκρό ο πατέρας του σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» επεσήμανε: «Όταν οι υπόλοιποι βγήκαν από το δωμάτιο, η σύντροφός μου μου είπε κλαίγοντας ότι χάσαμε το παιδί. Έκλαιγε πάρα πολύ. Έτρεξα να ειδοποιήσω τον υπεύθυνό μου ότι θα λείψω και ξαναεπέστρεψα στο δωμάτιο. Τότε, μου έδωσε μια σακούλα πλαστική, μαύρου χρώματος, και μου ανέφερε ότι αυτή περιέχει πετσέτες με αίματα από το νεκρό παιδί, την οποία μου ζήτησε να την πάρω και να την πετάξω σε κάδο. Αφού πήρα τη σακούλα, στην οποία είχε βάλει εξωτερικά και μια πετσέτα, βγήκα από το ξενοδοχείο και την πέταξα έξω από αυτό».

Αποδίδει τα όσα έγιναν στη σύγχυσή του και στον φόβο, που ξαφνικά άρχισε να τον διακατέχει. «Εγώ δεν ήξερα ότι πρέπει να καλέσω αστυνομία ή ασθενοφόρο, όταν μου είπε η κοπέλα μου ότι το παιδί έχει πεθάνει. Δεν είδα ποτέ τι έχει μέσα η σακούλα. Απλά την πήρα και την πέταξα στα σκουπίδια. Στεναχωριέμαι πολύ για ό,τι έγινε», φέρεται να ανέφερε ο 23χρονος.