Μετανιωμένος μόνο για ένα κομμάτι των βίντεό του, που όπως λέει «ξεκίνησε για πλάκα και κατέληξε χοντράδα», εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο προφυλακισμένος YouTuber Hayate, ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ και εμπορία ανθρώπων.

Μιλώντας στο Star και τις «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Hayate, ανέφερε σχετικά με το κανάλι του: «Ήταν κάτι καινούργιο την τότε εποχή, πριν 10 χρόνια, δεν υπήρχε δηλαδή κάποιος που το έχει ξανακάνει.

Ξέραμε ότι αν ασχοληθείς κάτι μπορεί να γίνει και υπάρχει μια προοπτική. Μόνος μου προχώρησα, όλοι μου λέγανε συνέχισε τη δουλειά εκεί που είσαι, εγώ έκανα αυτό που μου άρεσε και ήταν η εποχή που βραβευτήκαμε ως το καλύτερο κανάλι του YouTube στο Waterboom».

Απαντώντας σχετικά με το αν κάποια στιγμή τα βίντεο «ξέφυγαν», ο ίδιος απαντά: «Σίγουρα από ένα σημείο και μετά ξέφυγε. Εγώ και εκ των πραγμάτων είχα σταματήσει πολύ πριν φτάσουμε σε κάποιο ακραίο περιστατικό και γι’ αυτό δεν πυροδοτήθηκε κάποια κατάσταση που εγώ έκανα όλα αυτά τα live.

Δεν λέγανε αυτά τα παιδιά ότι η βούλησή τους δεν μετράει, γι’ αυτό είμαστε εδώ. Δεν ξέρω αν ισχύει, θεωρητικά η βούλησή τους δεν μετράει. Εγώ αυτά τα παιδιά τα έζησα. Αυτό δεν το γνώριζα νομικά, δεν μπορούσα να το ξέρω.

Δεν ζητούσα χαρτιά. Θα ήταν και προσβολή να του πεις του άλλου αυτό το πράγμα. Αν είχε χαρτιά θα έπρεπε να το γνωρίζουμε εξ’ αρχής. Και εγώ και ο κόσμος που έβλεπε βίωνε αυτά τα παιδιά σε καθημερινή βάση και έβλεπε αντιδράσεις και συμπεριφορές δεν συνέτειναν στο ότι δεν καταλάβαιναν και δεν έβλεπαν βούληση».

Ο ίδιος πάντως αναφέρει: «Σίγουρα έβλεπα κάποια παιδιά που μπορεί να είχαν κινητικά προβλήματα. Αλλά σε οποιαδήποτε συζήτηση, σε οποιαδήποτε συνανστροφή ούτε μπορείς να τους κοροϊδέψεις, ούτε να τους πείσεις για κάτι που δεν θέλουν. Αν δεν είχαν βούληση, θα έπρεπε γιατροί, δάσκαλοι, γονείς πώς έφτασαν σε μένα. Από τα lives δεν έχω μετανιώσει. Αυτά τα παιδιά κέρδισαν από μένα. Κανένα παιδί δεν έζησε κακοποίηση ή εκμετάλλευση. Μετανιώνω για τα challenges. Ξεκίνησε για πλάκα και εξελίχθηκε σε χοντράδα. Χόντρυνε το πράγμα και δεν ήταν ωραίο. Όσο έλειπα διακοπές το είδα και αποφάσισα να αλλάξω το ύφος των εκπομπών.

Κάποιοι ήθελαν να έρθουν με το ζόρι. Έβλεπαν τους άλλους που έπαιρναν αποδοχή, αγάπη και ανέβαινε το βιωτικό τους επίπεδο. Μ’ αυτά τα παιδιά έβγαινα κάθε βράδυ σε club που δεν θα έβγαιναν ούτε απ’ έξω».

Όσο για τον Red Dragon, ο Hayate αναφέρει: «Καλώς ή κακώς ο Red Dragon ξεκίνησαν όμορφα. Ήταν δάσκαλος πολεμικών τεχνών που ήθελε να γίνει τράπερ. Ερχόταν σε άθλια κατάσταση, πείραζε κόσμο. Χρησιμοποιούσα κάποιες μεθόδους με αγάπη, ποτέ δεν τον βάρεσα με μίσος, για να μπορέσει να μείνει μαζί μας. Το θεωρούσα πιο απάνθρωπο να πάει σε κάποιο ίδρυμα. Η φυλακή του έκανε καλό. Δεν ήταν επικίνδυνος αλλά ήταν πιο ικανός να κάνει χαζομάρα».