Την ώρα που παραμένουν άφαντοι τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» και η μητέρα, η σύζυγος του 45χρονου Μανώλη, Σεβαστή, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, Χαμογέλα και πάλι, τονίζοντας πώς όλοι είναι μια γροθιά και πώς προτεραιότητά της είναι η προστασία των μελών της οικογενείας της.

«Σκοπός μου είναι να προστατέψω την οικογένειά μου προκειμένου να βρούμε εμείς και τα παιδιά την ηρεμία μας. Δεν έχουμε κάνει κάτι παράνομο και δεν έχουμε προβεί ποτέ σε κάποια πράξη σε βάρος κανενός. Δεν κάναμε ποτέ μας τίποτα μεμπτό. Είμαστε όλοι μία γροθιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν εμφανίστηκαν οι ενήλικοι «παλαιοχριστιανοί» στην αστυνομία

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των ανήλικων παιδιών της οικογένειας. Έχουν ελεγχθεί τόσο συγγενικά σπίτια όσο και η περιοχή γύρω από την Ορεινή Κορινθία.

«Τους αναζητούμε όχι γιατί είναι καταζητούμενοι, αλλά για να διαπιστωθεί ο αριθμός των τέκνων της οικογένειας, οι συνθήκες διαβίωσής τους κι εάν αυτά τα παιδιά πήγαιναν σε σχολείο», είπε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Τόσο ο 45χρονος όσο και η σύζυγός του είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και σωματικών βλαβών κατά αστυνομικών και γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα.

«Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τους βρούμε. Χθες έπρεπε τα ενήλικα μέλη της οικογένειας να εμφανιστούν στο αστυνομικό τμήμα, καθώς υπήρχε περιοριστικός όρος που αφορά την πρώτη φορά που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για απείθεια, σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών και φθορά ξένης περιουσίας. Δεν εμφανίστηκαν ως όφειλαν και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.