Μια ημέρα μετα την ταφή του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το μυστήριο της εν ψυχρώ δολοφονίας του παραμένει άλυτο, με τον 50χρονο κρεοπώλη να κρατά πίσω από τα κάγκελα του κελιού του στον Κορυδαλλό την αλήθεια για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.

Από την οικογένεια του 31χρονου περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όμως τα ευρήματα από την σορό του Μπαμπη δεν βοήθησαν τις Αρχές να προχωρήσουν την έρευνα για να καταλήξουν στο τι έγινε το βράδυ της 4ης Ιανουάριου στον κάμπο του Ευηνοχωρίου.

«Είναι ένα γεγονός το οποίο συνεχίζει να μας συνταράσσει. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, αναμένεται η επίσημη ιατροδικαστική εξέταση για να λάβουμε και εμείς γνώση αυτής, όπως και το DNA. Θεωρώ ότι με το DNA που θα έχουμε θα μας δώσει κάποιες απαντήσεις, εκτός από τον τρόπο που εκτελέστηκε το παιδί, ίσως και στοιχεία για το αν κάποιος έσυρε το πτώμα από άλλο σημείο ή ενδείξεις για κάποιο άλλο άτομο, το οποίο εμείς πιστεύουμε ότι είχε συμμέτοχο», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου.

Παρα το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί η παρουσία άλλων ατόμων εκτός του κρεοπώλη τη στιγμή που δολοφονήθηκε ο Μπαμπης, η στάση που κρατά ο κατηγορούμενος ενισχύει τα σενάρια ότι κάτι φοβάται να πει και κρατά το στόμα του κλειστό.

Ο κλώνος που δημιουργήθηκε στην κάρτα SIM του 31χρονου έδωσε στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ., όχι όμως αρκετά ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν τι έλεγε στις επικοινωνίες του με τον κρεοπώλη.

Τις επόμενές ημέρες ο κρεοπώλης αναμένεται να οδηγηθεί ξανα στις δικαστικές αρχες Μεσολογγίου.

Ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος: Βασικό κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη η αρχαιοκαπηλία, δεύτερο οι τοκογλυφίες, ο κρεοπώλης κάτι φοβάται

Ο τόπος που βρέθηκε το πτώμα δυστυχώς ‘μολύνθηκε’ διότι την επόμενη ημέρα έβρεξε, άρα τα όποια στοιχεία μπορεί να υπήρχαν εκεί δε θα βρεθούν, και ειδικά σε σχέση με κηλίδες αίματος, σε καμία περίπτωση», λέει, μιλώντας στο MEGA, o ταξίαρχος ε.α Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Το δεύτερο θέμα ήταν οι κάμερες που εντόπισαν το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη. Από ό,τι μπορούμε να γνωρίζουμε εντοπίστηκε και ένα άλλο αυτοκίνητο, πιθανόν λένε διερχόμενο, χωρίς να μπορούν να εξακριβώσουν τα στοιχεία του. Ένα είναι βέβαιο, σε συνδυασμό με όλα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα, ο φερόμενος ως δράστης δεν αποδέχτηκε σε καμία περίπτωση την πράξη του, από την άλλη πλευρά όμως ενδιαφέρθηκε ο ίδιος για το πώς περνάει ένας κρατούμενος στις φυλακές. Αυτό κάπου δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά με το σκεπτικό ότι πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις αλλά δεν ενδιαφέρονται το πώς θα περάσουν μέσα στη φυλακή».

Ο ίδιος σημειώνει πως:

«Άρα λοιπόν ο άνθρωπος αυτός κάτι φοβάται και μέσα στις φυλακές. Αυτό το κάτι που φοβάται δεν μπορεί να είναι μόνο μέσα στις φυλακές, σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι από έξω. Οι απ’ έξω, θέλω να πιστεύω ότι υπήρχαν σίγουρα, δεν ήταν υπόθεση δική του αυτή η δολοφονία, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που εδώ καλούνται οι Αρχές να αποδείξουν την ύπαρξη ή μη αυτών των άλλων ανθρώπων. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν συνεργοί».