Μετά από μαραθώνιες απολογίες, προφυλακίστηκαν οι δύο Ρομά 17 και 20 ετών που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο με την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Οι δύο κατηγορούνται για απείθεια, βαριές σωματικές βλάβες και σύσταση συμμορίας. Νωρίτερα είχαν απολογηθεί στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά. Επίσης διαφεύγουν και αναζητούνται δύο συνεργοί.

Τα πρώτα λόγια του 17χρονου

Τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο 17χρονος Ρομά μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση της καταδίωξης με νεκρό αστυνομικό έρχονται στη δημοσιότητα από ρεπορτάζ του MEGA και του LIVE News.

«Έχω ξανακατηγορηθεί για κλοπές οχημάτων στο παρελθόν. Εγώ και ο 20χρονος ξάδερφός μου κλέψαμε ένα αυτοκίνητο και είπαμε με τους άλλους δύο να βρεθούμε αργότερα στο Σοφό. Μπήκαμε όλοι σε αυτό το αυτοκίνητο που κλέψαμε και πήγαμε στα Λιόσια όπου κλέψαμε ακόμα ένα αυτοκίνητο.

Επειδή το αμάξι δεν τράβαγε πολύ το παρατήσαμε και συνεχίσαμε με το δεύτερο με το οποίο πήγαμε στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό και κλέψαμε άλλα 3 αυτοκίνητα. Όπως οδηγούσαμε τα αυτοκίνητα, μας είδαν οι αστυνομικοί στο Δαφνί. Εγώ τους ξέφυγα και γύρισα προς το Πέραμα όπου παράτησα το αυτοκίνητο στο σημείο που είχαν πυροβολήσει οι αστυνομικοί το 2021 τον φίλο μου, και τότε είχα ξεφύγει.

Χθες ήρθαν οι αστυνομικοί να με πιάσουν, αντιστάθηκα με μπουνιές και κλωτσιές αλλά δεν τα κατάφερα. Τους είπα που είχα αφήσει το αυτοκίνητο».