Τον τρόπο να φέρνουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Ισπανία, χωρίς να κινούν υποψίες, είχαν βρει ένας 33χρονος ομογενής και ένας 52χρονος οδηγός νταλίκας που έκανε ταξίδια (και) στο εξωτερικό. Όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, όταν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που τους παρακολουθούσαν.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν για την εγκληματική ομάδα και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους εμπλεκόμενους, εξακριβώνοντας και τους ρόλους τους. Κάπως έτσι έφτασαν στις δύο συλλήψεις, με τον 33χρονο ομογενή να έχει ρόλο αρχηγού έχοντας αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς των ναρκωτικών, τον συντονισμό των υπόλοιπων εμπλεκομένων κ.ά. Ως άμεσος συνεργάτης του, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δρούσε ο 52χρονος οδηγός νταλίκας , ο οποίος εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική του ιδιότητα για την μεταφορά και παραλαβή των ναρκωτικών.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρκόπουλο, όπου σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο δάπεδο επικαθήμενου φορτηγού εντοπίστηκαν 37 νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 37 κιλών και 419,9 γραμμαρίων, άλλες 402 νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο κατεργασμένη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 39 κιλών και 711,8 γραμμαρίων και τρεις νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 3 κιλών και 250 γραμμαρίων. Οι συγκεκριμένες ποσότητες ναρκωτικών, είχαν έρθει στην Ελλάδα μέσω του λιμανιού της Ανκόνα στην Ιταλία και είχαν ξεκινήσει από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Αξίζει, να σημειώσουμε ότι στη θέα των αστυνομικών ο 33χρονος όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και κατά την ακινητοποίησή του –μερικά μέτρα μακριά από το φορτηγό-, απώθησε τους αστυνομικούς σπρώχνοντας σθεναρά με τα χέρια και τα πόδια του προσπαθώντας να την αποτρέψει. Χρήζει, τέλος, αναφορά, ότι η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν εκτιμάται ότι θα έφτανε τις 550.000 ευρώ στις πιάτσες του θανάτου.