Ένας 40χρονος καταδικάστηκε στο αυτόφωρο χθες στον Βόλο επειδή χτύπησε στο πρόσωπο την 25χρονη πρώην σύντροφό του μετά από καυγά μεταξύ τους το περασμένο Σάββατο 16/9. Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, η ίδια και ο κατηγορούμενος ήταν ζευγάρι για επτά χρόνια και είχαν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά την φροντίδα των οποίων έχει αναλάβει εκείνη. Αν και είχαν χωρίσει για αρκετό διάστημα, αποφάσισαν το περασμένο καλοκαίρι να κάνουν μια ακόμη προσπάθεια για τη σχέση τους.

Η επανασύνδεσή τους όμως φάνηκε να μην πηγαίνει τόσο καλά, με την 25χρονη να ζητά από τον 40χρονο «λίγο χρόνο», ενώ την περασμένη Παρασκευή τον ενημέρωσε πως είχε κανονίσει έξοδο με άλλον άντρα.

Ο 40χρονος θορυβημένος της ζήτησε να συναντηθούν για να μιλήσουν, ενώ ο ίδιος πήγε από το σπίτι της το βράδυ του Σαββάτου με το σκοπό αυτό. Πάραυτα, οι τόνοι σύντομα ανέβηκαν, με τους γείτονες να καλούν δύο φορές την αστυνομία ανησυχώντας από την φασαρία, αλλά ο άνδρας δεν συνελήφθη επειδή η 25χρονη δήλωσε πως δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

Ωστόσο αναγκάστηκε να καλέσει η ίδια την αστυνομία λίγο αργότερα, καθώς ο 40χρονος όχι μόνο δεν κατέβασε τους τόνους αλλά κατέληξε να την χτυπά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σκιστεί το χείλος της προκαλώντας της αιμορραγία, αλλά και οίδημα στο μάτι. Ο ίδιος παρέμεινε εκτός εαυτού μέχρι και τη σύλληψή του, καθώς πριν φθάσει η αστυνομία έδωσε ένα μαχαίρι στην 25χρονη και της ζήτησε να τον σκοτώσει, όπως γράφει το thenewspaper.gr.

Η γυναίκα είπε πως ο 40χρονος, κατά την διάρκεια της σχέσης τους, έχει ασκήσει βία πάνω της άλλες τρεις φορές. Αυτή τη φορά η 25χρονη αναγκάστηκε να επισκεφθεί το νοσοκομείο, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες.

Η ίδια δήλωσε επίσης πως επιθυμεί να λάβει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του 40χρονου, ενώ σε ερώτηση της έδρας αν επιθυμεί να λυθεί η υπόθεση εκτός δικαστικής αίθουσας με την διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης απάντησε αρνητικά. «Αυτό που θέλω είναι να μείνει μακριά μου, και να καταλάβει πως δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι και να μένει ατιμώρητος» εξήγησε η νεαρή γυναίκα.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχθηκε πως όσα είπε η πρώην σύντροφός του είναι αλήθεια, και δήλωσε πως δεν άντεξε στην σκέψη ότι η 25χρονη έκανε κάτι με άλλον άνδρα, ενώ είχαν αποφασίσει να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στη σχέση τους.

Κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για ενδοοικογενειακή βία και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, ενώ από την έδρα τονίστηκε πως κάθε εκτροπή από τα όρια μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα, και οι δύο πρώην σύντροφοι θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά από δω και πέρα.