Ο δήμιος του Στάλιν που δολοφόνησε 7.000 ανθρώπους σε 28 ημέρες, έναν-έναν τη φορά

Ο σφαγέας Βασίλι Μπλοκίν, ο παραγωγικότερος κρατικός φονιάς όλων των ιστορικών εποχών


ΚΟΣΜΟΣ
7:50
16/12/2016
Ο δήμιος του Στάλιν που δολοφόνησε 7.000 ανθρώπους σε 28 ημέρες, έναν-έναν τη φορά
133
loading

Αν ανοίξει κανείς τα Ρεκόρ Γκίνες μετά το 2010, θα διαβάσει στο λήμμα για τον «παραγωγικότερο εκτελεστή» της καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας το όνομα του Βασίλι Μπλοκίν, ο οποίος σκότωσε προσωπικά δεκάδες χιλιάδες εχθρούς του «Πατερούλη», συμπεριλαμβανομένων 7.000 πολωνών αιχμαλώτων πολέμου στη διαβόητη Σφαγή του Κατίν την άνοιξη του 1940.

Ταγματάρχης της τρομακτικότατης μυστικής αστυνομίας Εν-Κα-Βε-Ντε, ο σαδιστής αξιωματικός λάτρευε τη δουλειά του και την έκανε πάντα προσωπικά, παρά το γεγονός ότι λόγω της θέσης του είχε εντολές απλής επίβλεψης των εκτελέσεων.

Ήταν εξάλλου εδώ και τόσα χρόνια ο αρχιεκτελεστής της Εν-Κα-Βε-Ντε, του Λαϊκού Κομισαριάτου Εσωτερικών Υποθέσεων που δεν ήταν παρά η μυστική σταλινική αστυνομία, και έπαιρνε τη δουλειά του πολύ στα σοβαρά όποιος κι αν ήταν αρχηγός της, είτε μιλάμε για τον Χένρικ Γιάκοντα, είτε για τον Νικολάι Γιεζόφ είτε για τον Λαβρέντι Μπέρια.

Διαλεγμένος προσωπικά από τον Στάλιν το 1926 λόγω της διαβόητης φήμης του, ο σφαγέας του Κατίν εξόντωσε δεκάδες χιλιάδες αντικαθεστωτικούς κατά τον Μεγάλο Τρόμο (ή Μεγάλη Εκκαθάριση) του «Πατερούλη» στη δεκαετία του 1930. Ήταν λοιπόν φυσικό να στραφεί σε αυτόν το σοβιετικό καθεστώς για να βγάλει από τη μέση τους πολωνούς αξιωματικούς των σοβιετικών στρατοπέδων αιχμαλώτων.

Ο Μπλοκίν οργάνωσε το δολοφονικό απόσπασμα, επιστρατεύοντας καμιά τριανταριά μοσχοβίτες δεσμοφύλακες (ακόμα και φορτηγατζήδες), και κατέφτασε κοντά στα σοβιετικο-πολωνικά σύνορα στήνοντας στα γρήγορα το φονικό στρατηγείο του. Ένα ηχομονωμένο κελάρι δηλαδή με κεκλιμένο δάπεδο για την αποστράγγιση του αίματος. Κατόπιν φόρεσε τη δερμάτινη στολή, την ποδιά του χασάπη και τα γάντια, έβγαλε από το ειδικό βαλιτσάκι τα αγαπημένα του γερμανικά πιστόλια Walther PPK και ξεκίνησε το απίστευτο σε έκταση και θηριωδία έργο του.

Οι συνάδελφοί του στο έγκλημα τον χαρακτήριζαν πραγματικό καλλιτέχνη του θανάτου. Όπως κατέθεσε αργότερα ένας από τους βοηθούς του: «Δυο άντρες κρατούσαν τα χέρια του κρατουμένου και ο Μπλοκίν τον πυροβολούσε στη βάση του κρανίου του. Κι αυτό ήταν όλο».

Ο Μπλοκίν ήταν σωστός λογιστής του θανάτου, καταλήγοντας σε έναν αποδοτικότατο τρόπο εξόντωσης. Η φονική γραμμή παραγωγής που είχε στήσει με τους βοηθούς του του επέτρεπε να σκοτώνει έναν άντρα ανά τρία λεπτά. Η βάρδιά του κρατούσε 10 περίπου ώρες και γινόταν πάντα τη νύχτα, για να είναι ευκολότερη η μεταφορά των πτωμάτων.

Έτσι κατάφερε να δολοφονήσει 7.000 πολωνούς τροφίμους σε μια περίοδο 28 νυχτών και να παίρνει συνεχώς προαγωγές και μετάλλια για τις «εξέχουσες υπηρεσίες» που παρείχε στον Στάλιν. Ο οποίος του πρόσφερε κάθε κάλυψη και διευκόλυνση και όσο ήταν εν ζωή, ο Μπλοκίν είχε τη θέση και τη ζωή του εξασφαλισμένη. Όταν πέθανε ωστόσο ο «Πατερούλης», ο ταγματάρχης έχασε τη θέση του και το 1955 πέθανε μυστηριωδώς, με τις κρατικές αρχές να μιλούν αδιάφορα περί «αυτοκτονίας»…

Πρώτα χρόνια

vaasisliikvbkinn1

Ο Βασίλι Μιχαΐλοβιτς Μπλοκίν γεννιέται στις 7 Ιανουαρίου 1895 σε αγροτική οικογένεια. Τα παιδικά του χρόνια είναι εντελώς άγνωστα και τον ξαναβρίσκουμε χρόνια αργότερα να υπηρετεί στον Αυτοκρατορικό Στρατό της Ρωσίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί θα γράψει τα πρώτα δολοφονικά του ανδραγαθήματα και θα τοποθετηθεί τον Μάρτιο του 1921 στη διαβόητη Τσέκα, την πρώτη μυστική αστυνομία του σοβιετικού καθεστώτος.

Από τα λιγοστά μητρώα που τον αφορούν σε αυτή την περίοδο, ο Μπλοκίν διακρινόταν για τον σαδισμό και την προθυμία του στο έγκλημα, αλλά και σε αυτό που ονόμαζε ο Στάλιν «μαύρη εργασία» (chernaya rabota): βασανιστήρια, εκφοβισμό και μυστικές εκτελέσεις…

Ο σφαγέας που απολάμβανε τη δουλειά του

vaasisliikvbkinn2

Ο «Πατερούλης» τον εκτιμούσε πολύ και μέσα σε έξι χρόνια από τη γνωριμία τους θα τοποθετηθεί επικεφαλής του εντεταλμένου τμήματος της Εν-Κα-Βε-Ντε που είπαν «Εκτελεστική Διοικητική Διεύθυνση». Δεν ήταν παρά η ενσάρκωση του οράματος του Στάλιν για τη «μαύρη εργασία». Η μυστική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έδρευε στη Μόσχα και όλα τα μέλη της ήταν διαλεγμένα από τον ίδιο τον Στάλιν.

Ο Μπλοκίν έπαιρνε τώρα διαταγές αποκλειστικά από τον «κόκκινο» ηγέτη, ένα χαρακτηριστικό που διασφάλισε τη μακροημέρευση τόσο της δολοφονικής υπηρεσίας όσο και του ίδιου του Μπλοκίν, παρά τις τόσες και τόσες αιματοβαμμένες επιχειρήσεις της Εν-Κα-Βε-Ντε.

Ο διευθυντής Μπλοκίν ήταν ταυτοχρόνως και ο αρχιεκτελεστής της Εν-Κα-Βε-Ντε, την ίδια ώρα που ο επίσημος τίτλος του ήταν διευθυντής της μυστικής φυλακής που βρισκόταν στην καρδιά της Μόσχας, στην πλατεία Λουμπιάνκα. Ό,τι έκανε εκεί, δεν χρειαζόταν ούτε χαρτούρα ούτε γραφειοκρατία, καθώς ο Στάλιν τον είχε απαλλάξει από τέτοιες σκοτούρες.

kkatmasscr2

Παρά το γεγονός ότι οι εκτιμώμενες 828.000 δολοφονίες της Εν-Κα-Βε-Ντε κατά τη Μεγάλη Εκκαθάριση της δεκαετίας του 1930 εκτελούνταν από κατώτερα μέλη της μυστικής αστυνομίας (τις διαβόητες «τρόικες»), οι μαζικές εκτελέσεις ήταν πάντα έργο των υψηλόβαθμων κλιμακίων της οργάνωσης. Του Μπλοκίν και της παρέας του δηλαδή. Του Μπλοκίν που επέμενε να πατά τη σκανδάλη παρά το γεγονός ότι ήταν ο διευθυντής της υπηρεσίας και κανείς δεν του ζητούσε πια κάτι τέτοιο!

Απόλαυσε ιδιαίτερα, όπως μας λένε τα σχετικά κιτάπια, τις δολοφονίες των παλαιών μπολσεβίκων των Δικών της Μόσχας (1936-1938), όπως τις μαζικές εκκαθαρίσεις στον Κόκκινο Στρατό (καυχιόταν ιδιαίτερα για τη δολοφονία του στρατάρχη και αρχηγού του «κόκκινου» επιτελείου Μιχαήλ Τουχατσέφσκι), αλλά και τον φόνο των δύο εκ των τριών αφεντικών του, τόσο του Γιάκοντα το 1938 όσο και του Γιεζόφ το 1940!

Το 1937 θα παρασημοφορηθεί μάλιστα με περίβλεπτο μετάλλιο του σταλινικού καθεστώτος για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα…

Ο αρχιεκτελεστής του Κατίν

vaasisliikvbkinn3

Ο πιο διαβόητος ρόλος του στην παγκόσμια ιστορία θα ξεκινούσε ωστόσο τον Απρίλιο του 1940, έχοντας πια στις πλάτες του χιλιάδες εκτελέσεις και τεχνογνωσία ετών. Ο Μπλοκίν καταφτάνει στο στρατόπεδο αιχμαλώτων του Οστασκόφ, δίπλα στο δάσος του Κατίν, όπου κρατούνταν κυρίως πολωνοί αξιωματικοί και αστυνομικοί που είχαν πέσει στα χέρια του Κόκκινου Στρατού μετά τη σοβιετική εισβολή στην Πολωνία το 1939.

Η Σφαγή του (δάσους του) Κατίν ήταν εξολοκλήρου έργο του Λαϊκού Κομισαριάτου Εσωτερικών Υποθέσεων και το εξέχον μέλος της Εν-Κα-Βε-Ντε δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει στη θηριωδία. Όπως έμαθε ο πλανήτης δεκαετίες αργότερα, η πρόταση για τη σφαγή ήταν έργο του αφεντικού της μυστικής αστυνομίας Λαβρέντι Μπέρια (η εισήγησή του είχε ημερομηνία 5 Μαρτίου 1940), η οποία πέρασε από το Πολίτμπιρο και εγκρίθηκε από τον Στάλιν.

vaasisliikvbkinn5

Οι εκτιμήσεις μιλούν για 22.000 πολωνούς νεκρούς, 7.000 εκ των οποίων ήταν στην αρμοδιότητα του Μπλοκίν. Ο οποίος έστησε τη φονική κάμαρά του στο Καλίνιν, μεταφέροντας εκεί με τρένο όσους πολωνούς αιχμαλώτους είχαν χαρακτηριστεί αναλώσιμοι. Για 28 συναπτές νύχτες δολοφονούσε ανθρώπους με απίστευτη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, γράφοντας μια από τις πλέον φρικαλέες σελίδες στην ιστορία των μαζικών εκτελέσεων.

Ο θάλαμος που είχε στήσει στο υπόγειο του στρατηγείου της Εν-Κα-Βε-Ντε στο Καλίνιν ήταν έτσι σχεδιασμένος από τον μαύρο αυτό λογιστή του θανάτου που να διευκολύνει την ταχύτητα των δολοφονιών. Ο ίδιος είχε προαποφασίσει ότι ένας καλός ρυθμός θανάτου θα ήταν 300 εκτελέσεις τη νύχτα και κατασκεύασε έναν αποδοτικότατο μηχανισμό εξόντωσης και μεταφοράς των πτωμάτων.

kkatmasscr1

Οι Πολωνοί μεταφέρονταν αρχικά σε έναν προθάλαμο βαμμένο κόκκινο, που ο Μπλοκίν αποκαλούσε χαιρέκακα «λενινιστικό δωμάτιο», για την αναγνώρισή τους. Κατόπιν τους περνούσαν τις χειροπέδες και τους έφερναν ενώπιον του εκτελεστή στο διπλανό δωμάτιο. Το οποίο είχε ηχομονώσει ο Μπλοκίν για να πνίγει τις κραυγές απελπισίας των μελλοθάνατων, την ίδια ώρα που το κεκλιμένο τσιμεντένιο πάτωμα διοχέτευε το αίμα σε ένα σιφόνι.

Φορώντας τη δερμάτινη στολή και την ποδιά του χασάπη, εκτελούσε άμεσα τους τροφίμους χωρίς τυπικότητες και πρωτόκολλα. Τα γερμανικά πιστόλια Walther PPK έπαιρναν φωτιά, μιας και δεν εμπιστευόταν την αξιοπιστία των ρωσικών περιστρόφων, που συνήθιζαν να ζεσταίνονται από τη δεκάωρη συνεχή χρήση και να παρουσιάζουν δυσλειτουργίες.

kkatmasscr3

Είχε εξάλλου τέτοια δολοφονική εμπειρία στις πλάτες του που πλέον η μέθοδός του ήταν ανατριχιαστικά άψογη. Ήταν όμως και το άλλο: αν ανακαλυπτόταν ποτέ το έγκλημα, όπως και έγινε το 1943 από τους ναζί εισβολείς, η χρήση των γερμανικών πιστολιών θα έριχνε αλλού το βάρος της θηριωδίας. Τριάντα νοματαίους χρειαζόταν η γραμμή θανάτου του Μπλοκίν για να δουλεύει απρόσκοπτα. Και κανείς, είναι η αλήθεια, δεν ήταν πιο γρήγορος από αυτόν. Ούτε και κάποιος άλλος είχε τέτοιες αντοχές, σκοτώνοντας για δέκα συναπτές ώρες.

Μόνο το χάραμα της μέρας διέκοπτε το φονικό του πανδαιμόνιο. Τα πτώματά του γέμιζαν φορτηγά ολόκληρα, τα οποία πετάγονταν στο διπλανό δάσος του Κατίν, εκεί που περίμενε η μπουλντόζα για το σκέπασμα των μαζικών τάφων.

kkatmasscr5

Κάθε βράδυ, κατά τις καταγραφές, 24-25 τάφοι των δέκα μέτρων γέμιζαν μέχρι πάνω με τα πτώματα του Μπλοκίν. Η δολοφονική μηχανική του οποίου του επέτρεπε να εκτελεί έναν άνθρωπο ανά τρία λεπτά και οι υπόλοιποι δεν προλάβαιναν κυριολεκτικά τον καταιγιστικό ρυθμό του. Για να μην πολυκαταλαβαίνουν μάλιστα τι κάνουν, ο αρχιεκτελεστής τούς πότιζε με βότκα, ενώ αυτός δεν έπινε ούτε γουλιά.

Στις 27 Απριλίου 1940, ο «Πατερούλης» τον παρασημοφόρησε μυστικά με άλλο ένα βαρύτιμο μετάλλιο της ΕΣΣΔ, δίνοντάς του και μηνιαίο πριμ για «την αποτελεσματική εκτέλεση των ειδικών καθηκόντων» του. Οι 7.000 σφαίρες που χρησιμοποίησε σε μια περίοδο 28 ημερών δεν άφηναν περιθώρια αμφιβολίας για το ποια ήταν αυτά τα «ειδικά καθήκοντα»…

Αποστρατεία και τέλος

vaasisliikvbkinn10

Με το που πέθανε ο Στάλιν τον Μάρτιο του 1953, το δολοφονικό μαντρόσκυλό του παροπλίστηκε αμέσως, αν και τον προστάτευε ακόμα ο Μπέρια, που δεν τσιγκουνευόταν εξάλλου τα εγκωμιαστικά σχόλια για τη δράση του αρχιεκτελεστή της Εν-Κα-Βε-Ντε. Όταν όμως τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς εξέπεσε και ο Μπέρια της θέσης του, ο Μπλοκίν ήταν πια βορά στο νέο καθεστώς.

Η αποσταλινοποίηση που ευαγγελιζόταν τώρα ο Νικίτα Χρουστσόφ δεν θα μπορούσε να τον αφήσει στα αξιώματά του. Τον αποστράτευσαν ατιμωτικά και του πήραν πίσω όλα τα ζηλευτά μετάλλιά του. Ο Μπλοκίν βυθίστηκε στη βότκα και ήταν τώρα σκιά του εαυτού του.

Πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου 1955 σχεδόν τρελός και σίγουρα αγνώριστος. Οι συνθήκες του θανάτου του ήταν ωστόσο μυστηριώδεις. Οι σοβιετικές Αρχές χαρακτήρισαν «αυτοκτονία» τον χαμό του, αν και κανείς δεν ενδιαφερόταν να ψάξει από τι πέθανε ο σφαγέας τόσο των πολωνών αιχμαλώτων όσο και του ίδιου του ρωσικού λαού.

vaasisliikvbkinn11

Οι τίτλοι τέλους δεν είχαν πέσει όμως ακόμα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, με το τέλος της περιόδου του Χρουστσόφ, τόσο ο βαθμός όσο και τα μετάλλια του Μπλοκίν επέστρεψαν μεταθανάτια, την ίδια ώρα που το σοβιετικό κράτος αποκατέστησε τη μνήμη του! Ο παραγωγικότερος δολοφόνος του κόσμου, υποστράτηγος τώρα του Κόκκινου Στρατού, βρήκε έτσι έναν κανονικό τάφο να θαφτεί, αντίθετα δηλαδή με τις δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που εξοντώθηκαν από τα χέρια του και παραχώθηκαν σε μυστικές τρύπες του ρωσικού εδάφους.

Η Ρωσία αναγνώρισε το έγκλημα της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας στο Κατίν μόλις το 1990…

Δείτε όλα τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στη στήλη «Πορτραίτα» του newsbeast.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

133
σχόλια
 1. avatar Dimi68

  Ε να το πω κι εγω γιατι πολυ κουβεντα περι εργατικης ταξης :
  ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ....ΤΕΜΠΕΛΙΑΣΤΕ

 2. avatar Aimilios

  κανουνε τετοια οι κομμουνιστες ρε παιδια;;;;;;;;

 3. avatar 9 μαη 1945, ημέρα που ο στρατιώτης του κόκκινου στρατού ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.

  - «Το σύμπαν μου θρυμματίστηκε· δεν μπορούσα να φανταστώ κανένα μέλλον!»
  Οι Ρώσοι είναι εδώ, το Ράιχ εξαφανίζεται!
  - Στο Βερολίνο, το καλαμπούρι της ημέρας είναι: «Κάντε ένα χρήσιμο δώρο, χαρίστε ένα φέρετρο!» Το μακάβριο χιούμορ αντανακλά την πραγματικότητα: η περίοδος από τον Ιούλιο του 1944 ως τον Μάιο του 1945.

 4. avatar Φασίστες σκάστε!!! Αυτά κάνατε στην κατοχή στην χώρα σας.

  ...\"Καλώ συνεπώς τον λαόν της υπαίθρου να συμμορφωθή προς τους εις τας προκηρύξεις των Αρχηγών των στρατευμάτων Κατοχής τιθεμένους όρους και υπευθύνως δηλώ ότι εφ’ όσον θέλουν γίνει σεβαστοί οι όροι ούτοι, ουδένα απολύτως κίνδυνον θα διατρέξη.

  »Οι ένοπλοι, οι οποίοι εντός της ταχθείσης προθεσμίας θα προσέλθουν και θα παραδώσουν τα όπλα των, θα τύχουν ανεπιφυλάκτως αμνηστείας...\"
  5ης Μαΐου 1943
  Ιωάννη Ράλλη.

 5. avatar Φασίστες σκάστε!!! Αυτά κάνατε στην κατοχή στην χώρα σας.

  Ακριβώς δύο μήνες μετά από την παλλαϊκή διαδήλωση κατά της Πολιτικής Επιστράτευσης, οι κατακτητές αντικατέστησαν στην πρωθυπουργία τον γερμανόφιλο καθηγητή Λογοθετόπουλο με τον παλαίμαχο πολιτικό Ιωάννη Ράλλη. Έκαναν μάλιστα δεκτή την πρότασή του για την ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας ως εργαλείου για την αντιμετώπιση του ΕΑΜ και των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων.
  Στον λόγο του της 5ης Μαΐου 1943, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, ο Ράλλης επιχειρεί να δείξει ότι η συνεργασία των Ελλήνων με τους κατοχικούς στρατούς και μονόδρομος είναι για την «σωτηρία» των ιδίων και της χώρας, και σε όφελός τους θα κατέληγε.
  «Έλληνες,
  »Αι δυνάμεις του Αξονος απεφάσισαν την διά συντόνου και μεγάλης ολκής στρατιωτικής δράσεως εκκαθάρισιν της χώρας μας από τας λυμαινομένας αυτήν συμμορίας, αι οποίαι καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται είτε από υπούλους και εχθρικάς ξένας προπαγάνδας, είτε από επικινδύνους υπονομευτάς του διέποντος ημάς κοινωνικού καθεστώτος, είτε από κοινούς κακοποιούς, είτε ακόμη από άφρονάς τινας ανευθύνους παράγοντας παρασυρθέντας και εμπνεομένους από εκείνους οι οποίοι, εν ευμαρεία και ασφαλεία ζώντες, αδιαφορούν διά τον όλεθρον που επαπειλεί ανά παν λεπτόν τους ελληνικούς πληθυσμούς και συνεπώς αυτήν ταύτην την ελληνικήν φυλήν....\"

 6. avatar εμπορουπαλληλος

  Πολύ σανό τους ταΐζετε τους αναγνώστες σας .
  Τίποτα καινούργιο δεν έχει η αντικομουνιστική σας βιβλιογραφία, γιατί αυτά που γράφετε τα είπε πρώτος από όλους ο Χίτλερ την 10ετια του 40!!!

 7. avatar Ο Στάλιν ζει!!!

  9 Μάη 1945 ημέρα που ο στρατιώτης Αλιόσα ύψωνε την κόκκινη σημαία στο Ράιχστανγκ.. που μετά την νικηφόρα προέλαση του Σοβιετικού κόκκινου στρατού έδινε τέλος στην φασιστική ναζιστική θηριωδία.... Σήμερα η εργατική τάξη καλείται να αλώσει τα νέα Ράιχστανγκ που έχει ορθώσει το αστικό καπιταλιστικό σύστημα. Όσα μέτρα και αν πάρουν πάλι η εργατική τάξη μέσα από τους αγώνες της πάλι θα υψώσει την σημαία της πάλης επάνω σε αυτά ανοίγοντας νέους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο.

  1. avatar Μεγάλη επέτειος τα Χρισούγεννα

   https://www.youtube.com/watch?v=lM2a00MhER0

  2. avatar Gore

   Εγώ ο μόνος ....Αλιόσα που ξέρω товарищ , είναι ο Ασάνοβιτς , που έπαιξε στον Παναθηναϊκό και την εθνική Κροατίας . Παιχταράς μεγάλος !

   1. avatar Απάντηση σε: Gore

    [...] ο στρατιώτης του κόκκινου στρατού ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.... ημέρα νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό.....

  3. avatar Gore

   https://el.wikipedia.org/wiki/Γερμανοσοβιετικό_Σύμφωνο_μη_Επίθεσης
   Γράψε μας κάτι και για αυτό σύντροφε Ερυθροφασίστα ! Τότε που σφίγγατε τα χεράκια με τους Ναζίδες ! Όλο χαμόγελα !
   Ψώρα σου λέω φίλε , ψώρα !

   1. avatar Βασιλι Μιτσβιτς

    Στο WIKΙPEDIA που εστειλες λεει Οι δε Αγγλο-Γάλλοι είχαν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ για εισβολή στη Σοβιετική Ένωση και την κατάπνιξη των Μπολσεβίκων και αυτό ήταν προσδοκία και των ΗΠΑ.ΟΠΟΤΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΓΓΛΟΙ-ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΗΠΑ ΕΣΦΙΓΓΑΝ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ

    1. avatar Gore

     Ο μόνος ....Βασίλης που ξέρω товарищ , είναι ο ....Καραπιάλης που έπαιξε στην Εθνική , στην Λάρισα και τον Ολυμπιακό ! Παιχταράς μεγάλος και αυτός !

 8. avatar 9 ΜΑΗ 1945 Ημέρα νίκης των λαών.

  Πριν από τρία χρόνια ο Χίτλερ είχε δηλώσει πάνδημα ότι στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται να διαμελίσει τη Σοβιετική Ένωση και αποσπάσει απ’ αυτήν τον Καύκασο, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Βαλτική και άλλες περιοχές. Είχε δηλώσει ευθέως: «Θα καταστρέφουμε τη Ρωσία, ώστε να μην μπορεί ποτέ να ορθοποδήσει». Αυτό ήταν πριν από τρία χρόνια. Αλλά δε στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθούν οι παράλογες ιδέες του Χίτλερ, η πορεία του πολέμου τις εξανέμισε. Στην πραγματικότητα προέκυψε κάτι το εντελώς αντίθετο από κείνο για το οποίο παραληρούσαν οι χιτλερικοί. Η Γερμανία συντρίφτηκε κατακέφαλα. Τα γερμανικά στρατεύματα συνθηκολογούν. Η Σοβιετική Ένωση πανηγυρίζει τη νίκη, αν και δεν προτίθεται ούτε να διαμελίσει ούτε να καταστρέφει τη Γερμανία.

  Σύντροφοι! Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος τελείωσε με πλήρη νίκη μας. Η περίοδος του πολέμου στην Ευρώπη έληξε. Άρχισε η περίοδος της ειρηνικής ανάπτυξης.

  1. avatar Gore

   Γράφε...., γράφε εσύ σύντροφε , εγώ βάζω την музыка !
   https://www.youtube.com/watch?v=v4JqhU1KAjs

   1. avatar spΟsoripS

    Don\'t feed the troll, ρε Gore. Το λινκ ωστόσο τα σπάει, κάθε φορά που το ποστάρεις το ακούω 🙂

    1. avatar Gore

     Χαχαχαααα ! μπράβο ρε @Σπυράκο !
     Τον τρολλάρω εγώ , βαράει αυτός ! ...γράφει , γράφει , γράφει .... χαχαχααααααα ! ! !

 9. avatar Γι αυτό τον μισείτε!!!

  Οι μεγάλες θυσίες που κάναμε στο όνομα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας, οι αμέτρητες στερήσεις και βάσανα που δοκίμασε ο λαός μας στη διάρκεια του πολέμου, η εντατική δουλειά στα μετόπισθεν και στο μέτωπο, που προσφέρθηκαν στο βωμό της Πατρίδας, δεν πήγαν χαμένα και στέφθηκαν με πλήρη νίκη κατά του εχθρού. Η αιώνια πάλη των σλαβικών λαών για την ύπαρξή τους και για την ανεξαρτησία τους έληξε με νίκη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και τη γερμανική τυραννία.

  Από σήμερα πάνω από την Ευρώπη θα κυματίζει το μεγάλο λάβαρο της λευτεριάς των λαών και της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς.

  Πριν από τρία χρόνια ο Χίτλερ είχε δηλώσει πάνδημα ότι στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται να διαμελίσει τη Σοβιετική Ένωση και αποσπάσει απ’ αυτήν τον Καύκασο, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Βαλτική και άλλες περιοχές. Είχε δηλώσει ευθέως: «Θα καταστρέφουμε τη Ρωσία, ώστε να μην μπορεί ποτέ να ορθοποδήσει». Αυτό ήταν πριν από τρία χρόνια. Αλλά δε στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθούν οι παράλογες ιδέες του Χίτλερ, η πορεία του πολέμου τις εξανέμισε. Στην πραγματικότητα προέκυψε κάτι το εντελώς αντίθετο από κείνο για το οποίο παραληρούσαν οι χιτλερικοί. Η Γερμανία συντρίφτηκε κατακέφαλα. Τα γερμανικά στρατεύματα συνθηκολογούν. Η Σοβιετική Ένωση πανηγυρίζει τη νίκη, αν και δεν προτίθεται ούτε να διαμελίσει ούτε να καταστρέφει τη Γερμανία.
  https://www.youtube.com/watch?v=bUZ0kkNFrws

  1. avatar Παράλληλα περπατάτε παράλληλα…

   https://www.youtube.com/watch?v=eEb_a42oTDU

   1. avatar Απάντηση σε: Παράλληλα περπατάτε παράλληλα…

    Τα μονοπώλια ενισχύουν τον Χίτλερ, το Βατικανό, η «ευρωπαϊκή συμμαχία» για το μοίρασμα των αγορών.
    Η συμφωνία του μονάχου το 1938 μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Γερμανίας Ιταλίας, η Σουδήτια παραδίδεται στον Χίτλερ.

    https://www.youtube.com/watch?v=bUZ0kkNFrws

 10. avatar Γι αυτό τον μισείτε!!!

  Γνωρίζοντας τη συνήθεια λύκου των Γερμανών κυβερνώντων, που θεωρούν τα σύμφωνα και τις συμφωνίες κενό χαρτί, δεν έχουμε τη βάση να πιστεύουμε στο λόγο τους. Ωστόσο, σήμερα από το πρωί τα γερμανικά στρατεύματα, εκτελώντας την πράξη της συνθηκολόγησης, άρχισαν να καταθέτουν μαζικά τα όπλα και να παραδίνονται αιχμάλωτοι στα στρατεύματά μας. Δεν πρόκειται πια για κενό χαρτί. Πρόκειται για την πραγματική συνθηκολόγηση των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας. Είναι αλήθεια ότι μια ομάδα γερμανικών στρατευμάτων στην περιοχή της Τσεχοσλοβακίας αποφεύγει ακόμα τη συνθηκολόγηση. Ελπίζω όμως ότι ο Κόκκινος Στρατός θα κατορθώσει να τη συνεφέρει.

  Μπορούμε τώρα εντελώς δικαιολογημένα να δηλώσουμε ότι ήρθε η ιστορική μέρα της οριστικής συντριβής της Γερμανίας, η μέρα της μεγάλης νίκης του λαού κατά του γερμανικού ιμπεριαλισμού.
  https://www.youtube.com/watch?v=bUZ0kkNFrws

 11. avatar Γι αυτό τον μισείτε!!!

  Η Γερμανία συντρίφτηκε κατακέφαλα. Τα γερμανικά στρατεύματα συνθηκολογούν. Η Σοβιετική Ένωση πανηγυρίζει τη νίκη, αν και δεν προτίθεται ούτε να διαμελίσει ούτε να καταστρέφει τη Γερμανία.

  Σύντροφοι! Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος τελείωσε με πλήρη νίκη μας. Η περίοδος του πολέμου στην Ευρώπη έληξε. Άρχισε η περίοδος της ειρηνικής ανάπτυξης.

  Σας συγχαίρω με την ευκαιρία της νίκης, αγαπητοί μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες!

  Δόξα στον ηρωικό μας Κόκκινο Στρατό, που υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας και κέρδισε τη νίκη κατά του εχθρού!

  Δόξα στο μεγάλο μας λαό, το λαό- νικητή!

  Αιώνια η μνήμη στους ήρωες που έπεσαν στις μάχες με τον εχθρό και έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά και την ευτυχία του λαού μας!

  1. avatar Gore

   https://el.wikipedia.org/wiki/Γερμανοσοβιετικό_Σύμφωνο_μη_Επίθεσης
   Γράψε και κάτι για τα φιλαράκια σας τους Ναζίδες ! ! ! Άντε Ερυθροφασίστα , γράψε να γουστάρουμε .
   Εκεί ρε στο 5,5% ....φασισταριά που το παίζετε και δημοκράτες .

   1. avatar Βασιλι Μιτσβιτς

    Στο WIKΙPEDIA που εστειλες λεει Οι δε Αγγλο-Γάλλοι είχαν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ για εισβολή στη Σοβιετική Ένωση και την κατάπνιξη των Μπολσεβίκων και αυτό ήταν προσδοκία και των ΗΠΑ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΓΓΛΟΙ-ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΗΠΑ ΕΣΦΙΓΓΑΝ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ

    1. avatar Gore

     Είπα εγώ πουθενά товарищ , ότι είμαι με τους Άγγλους - Γάλλους - Πορτογάλους - Μοϊκανούς ;
     ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ !

 12. avatar Ήταν 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43′ π.μ.

  9 Μάη 1945

  Σύντροφοι! Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες!

  Ήρθε η μεγάλη μέρα της νίκης κατά της Γερμανίας. Η φασιστική Γερμανία, που τη γονάτισαν ο Κόκκινος Στρατός και τα στρατεύματα των συμμάχων μας, παραδέχτηκε την ήττα της και συνθηκολόγησε άνευ όρων.

  Στις 7 Μάη υπογράφηκε στην πόλη Ρέιμς το προκαταρκτικό πρωτόκολλο της συνθηκολόγησης. Στις 8 Μάη εκπρόσωποι της γερμανικής ανώτατης διοίκησης παρουσία εκπροσώπων της Ανώτατης Διοίκησης των συμμαχικών δυνάμεων και της Ανώτατης Διοίκησης των σοβιετικών δυνάμεων υπέγραψαν στο Βερολίνο την τελική πράξη συνθηκολόγησης, η εκτέλεση της οποίας άρχισε από την 24η ώρα της 8 Μάη.

 13. avatar Ήταν 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43′ π.μ.

  «Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, ενεργώντας εξ ονόματος της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης, συμφωνούμε με την άνευ όρων παράδοση όλων των ενόπλων δυνάμεων μας κατά ξηράν, θάλασσα και αέρα, καθώς και όλων των δυνάμεων που βρίσκονται τώρα υπό την γερμανική διοίκηση, προς την Ανώτατη Διοίκηση του Κόκκινου Στρατού και ταυτόχρονα προς την Ανώτατη Διοίκηση των συμμαχικών εκστρατευτικών δυνάμεων»
  Μια ιστορική στιγμή όπου, με τα παραπάνω λόγια από το πρώτο άρθρο της συνθήκης συνθηκολόγησης άνευ όρων της Γερμανίας, επισφραγιζόταν και τυπικά η αντιφασιστική νίκη των λαών. Ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος στην ουσία έφτανε στο τέρμα του αν και οι πολεμικές συγκρούσεις, κυρίως στην Ανατολή, δεν είχαν ακόμη τελειώσει. Η Ευρώπη, μπορούσε να ανασάνει ελεύθερα και οι λαοί της να μαζέψουν τα συντρίμμια τους, να κοιτάξουν μπροστά και να ελπίσουν- όχι αβάσιμα- ότι το μέλλον τους θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε τελευταία ανάλυση κανείς δεν ήθελε να πιστεύει ότι χύθηκε άδικα τόσο πολύ αίμα. Κι ήταν πραγματικά υπερβολικά πολύ.

 14. avatar Αννα φραγκ

  Σήμερα, μετά από πολλή και εξαντλητική μελέτη των πηγών του αντικομμουνισμού, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο μύθος που συνοδεύει τον Στάλιν κατασκευάστηκε από το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο προκειμένου να συκοφαντήσουν όχι τον Στάλιν μόνο σαν προσωπικότητα, αλλά την ίδια τη σοβιετική ένωση και κατά συνέπεια, τον ίδιο τον σοσιαλισμό σαν σύστημα. Η κριτική προς τον Στάλιν όταν γίνεται από αστική σκοπιά, τόσο απ\' τα δεξιά όσο κι απ\' τ\' αριστερά είναι καθαρός αντικομμουνισμός.

 15. avatar ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ….

  καλΩς εΙχε αποφανθεΙ για τον κομμουνισμΟ ο αεΙμνηστος νικΟλαος καζαντζΑκης, Οτι πρΟκειται περΙ ~πνευματικΗς ψΩρας~.
  και αθερΑπευτη βΕβαΙως απο Οτι διαβαζω στα σχΟλια μερικΩν παρακΑτω.
  μιλοΥν ακΟμη για πηγΑδια, κονσΕρβες, αΙματα, κρεμΑλες, οικογενειακΕς εκδικΗσεις.
  ψΩρα πραγματικΗ, λυποΥμαι...

  1. avatar Gore

   Δεν είναι πολλοί ρε φίλε εδώ . Ένας και μοναδικός είναι και γράφει με πεντέξι λογαριασμούς για να φαίνονται πολλοί . Ένα κατεβατό ψευδώνυμα , αλλά σπάς μεγάλη πλάκα !
   Όπως λένε και στις συγκεντρώσεις τους....... ¨¨αραιώστε , αραιώστε σύντροφοι για να φαινόμαστε πολλοί ! ¨¨
   Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όμως , σαν τον @ΚομμουνιστήΑντικαπιταλιστή παρακάτω που είναι κάτι τελείως διαφορετικό ....

  2. avatar Ψεύτη φασίστα

   Απάντηση σε: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙ\' ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..
   Που το γραφεί αυτό ο Καζαντζάκης;

   1. avatar Gore

    Για την ψώρα ρε σύ товарищ ξέχασα να σου πω , σοβαρά τώρα ...το είχε πει προσωπικά στον παππού μου που ήταν φίλοι .

   2. avatar Gore

    Δεν είμαι ψεύτης ¨¨Φασίστας¨¨ σύντροφε Ερυθροφασίστα .
    Είμαι ψεύτης... ¨¨Μασίστας¨¨ !

 16. avatar Ο Στάλιν ζει!!!

  - Φασίστες και φρικιά ακούστε το καλά η μάνα του Στάλιν είναι έγκυος ξανά
  - Στάλιν πατέρα κάντους όλους πέρα
  Ο Στάλιν εκτελούσα προδότης του λάου γι αυτό μπήκα στο στόχαστρα του ρεβιζιονισμού!!!

 17. avatar Σταλιν πατέρα καντους όλους πέρα!!!

  - Μη σκοτώνετε τα κουνούπια, άλλοι σας πίνουν το αίμα @rmani ΣΤΑΛΙΝ.
  - Ο Στάλιν ζει-τρέμετε αστοί!
  -Ο Στάλιν ζει και σπέρνει εφιάλτες σε οπορτουνιστές και αντεπαναστάτες

 18. avatar Σταλιν πατέρα καντους όλους πέρα!!!

  ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ

 19. avatar Σταλιν πατέρα καντους όλους πέρα!!!

  Φασίστες και φρικιά ακουστε το καλά
  η μάνα του Στάλιν είναι εγκυος ξανά!!!

 20. avatar Αννα φραγκ

  δε γνωριζω πιστολι που να αντεχει τετοια συχνοτητα πυροβολισμων, να υποθεσω οτι ταλλαζε;; τα τύμπανά του ταλλαζε κιαυτά η φοραγε ωτασπιδες;;
  ο πιο αποτελεσματικος ταχυς αθορυβος τροπος μαζικης εξοντωσης ειναι με δηλητηρίαση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει