Για σχέδιο ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία, έκανε λόγο ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών της ΕΛ.ΑΣ (ΚΕΜΕΑ), σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μιλώντας χθες στο Action 24, ο Νότης Μηταράκης, ανέφερε σχετικά με το θέμα, πως «το πλαίσιο χρειάζεται επανεξέταση και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Ερωτώμενος σχετικά με τον ρόλο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημείωσε πως «Τα ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση ασφάλειας. Τα επεισόδια στο ΑΠΘ δεν θα ήταν αντικείμενο της άοπλης Αστυνομίας. Να τα ξεχωρίσουμε. Η Αστυνομία στην καθημερινότητα πρέπει να δράσει πιο επικουρικά».

Παράλληλα σημείωσε: « «Η ελληνική Αστυνομία δεν είναι εταιρεία security, πολλά πανεπιστήμια ήδη έχουν εταιρείες που βοηθάνε στην προστασία των χώρων, η ΕΛΑΣ πρέπει να δρα επικουρικά σε θέματα παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια, και από εκεί και πέρα σε περιπτώσεις ακραίας βίας που είναι φαινόμενο που μαστίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια και διώχνει καλούς φοιτητές από αυτά».