Τη «στολή εργασίας» φόρεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από σήμερα θα «οργώσει» όλη τη χώρα συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του, έτσι ώστε να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να ψηφίσουν και πάλι τη ΝΔ αλλά και να πείσουν εκείνους που δεν έριξαν γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη στις 21 Μαΐου να το πράξουν στις 25 Ιουνίου.

Με τη φράση «όλα ξεκινούν από την αρχή» ζήτησε χθες από τους 145 βουλευτές του να μην αφήσουν δευτερόλεπτο να πάει χαμένο, προκειμένου να κερδίσει η ΝΔ το στοίχημα της ισχυρής αυτοδυναμίας. «Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι για αντιπολίτευση», υπογράμμισε και τόνισε ότι αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός και η χαλάρωση, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η επίλυση των προβλήματα των πολιτών.

Γι’ αυτό τον λόγο την ώρα που θα θυροκολλάται στην Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυσή της και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινά τον προεκλογικό του αγώνα από το Περιστέρι. Οι περιοδείες αυτή της εβδομάδας έχουν σημειολογικό ενδιαφέρον για τον Πρόεδρο της ΝΔ, καθώς οι περισσότερες περιοχές τις οποίες θα επισκεφθεί είναι αυτές που έδωσαν στη γαλάζια παράταξη εξαιρετικά ποσοστά.

Η Κρήτη επίσης, που όπως έχει πει ο ίδιος ήταν προσωπικό του στοίχημα καθώς βάφτηκε γαλάζια από άκρη σ’ άκρη για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση. Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί και τους 4 νομούς την Τρίτη και την Τετάρτη. Θα ακολουθήσει η Θεσσαλία, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να βρεθεί στο Άγιο Όρος. Οι περιοδείες του Προέδρου της ΝΔ θα έχουν όμως μια μεγάλη διαφορά από τις προηγούμενες. Θα έχουν πολλές στάσεις – όπως μας έλεγε στέλεχος του εκλογικού επιτελείου θα πηγαίνει χωριό – χωριό – και λιγότερες μεγάλες συγκεντρώσεις όπως έγινε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο.

Θέλοντας να επικοινωνήσει το μήνυμα προς τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Σήμερα θα εμφανιστεί στο MEGA, ενώ δεν θα λείψει καθόλου από προεκλογική φαρέτρα και το όπλο των social media με το TikTok να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού όπως φάνηκε είχε ιδιαίτερη επίδραση στην επικοινωνία με τους νέους.

Οι συσκέψεις είναι διαρκείς στο στρατηγείο της οδού Πειραιώς και όπως λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του μπορεί πιο εύκολα να επικεντρωθεί στην προεκλογική μάχη καθώς δεν έχει σε αυτή τη φάση την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Οι στόχοι έως τις 25 Ιουνίου

Τρεις είναι οι στόχοι που έχει θέσει το εκλογικό επιτελείο έτσι ώστε τα αποτελέσματα της κάλπης στις 25 Ιουνίου να δείξουν ότι οι πολίτες ψήφισαν μια ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ.

Ο ένας είναι να πειστούν όσοι στράφηκαν στα μικρά κόμματα στα δεξιά της ΝΔ μόνο για να στείλουν μήνυμα στην γαλάζια παράταξη να επιστρέψουν σ΄αυτήν και να αυξήσουν έτσι το ποσοστό της.

Σε αυτούς απευθύνθηκε πρόσφατα ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας: «Στους πολίτες που τοποθετούνται σε κόμματα δεξιά της ΝΔ θα τους έλεγα να δουν ποιοι είναι οι πατριώτες στην πράξη και όχι στα λόγια. Να αναλογιστούν αν αξίζει να δώσουν την ψήφο τους σε κόμματα διαμαρτυρίας που ουσιαστικά δεν έχουν πολλά να συνεισφέρουν στην διακυβέρνηση της χώρας».

Η «διαρροή» εντοπίστηκε κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου κόμματα όπως η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ κατέγραψαν αξιοσημείωτα ποσοστά.

Όχι μόνο ο Κυριάκος Μητσοάκης αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος θα βρεθούν σε αυτές τις περιοχές για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η ΝΔ.

«Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη μάχη, γιατί είναι η πιο κρίσιμη», έλεγε στο Νewsbeast κομματικός αξιωματούχος και μάλιστα τόνιζε με νόημα ότι η Πειραιώς θα πάρει απουσίες…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα σταματήσει επίσης να κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ καθώς ακόμα και σήμερα, όπως επισημαίνει το μήνυμα που εκπέμπει η Χαριλάου Τρικούπη είναι θολό και επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί ότι κατήγαγε θρίαμβο ανεβάζοντας κατά 2 μονάδες το ποσοστό του κόμματός του και μόνη του έγνοια είναι να βρεθεί στην δεύτερη θέση.

«Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ο κ. Ανδρουλάκης τη ΝΔ εκπρόσωπο της συντήρησης και να μιλάει με ορολογία της δεκαετίας του ‘80», έλεγε στο newsbeast.gr ανώτατο κομματικό στέλεχος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει επίσης ως στόχο το να αναδειχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο προγραμματικός λόγος της ΝΔ. Το όραμα για την Ελλάδα του 2027. Για μια Ελλάδα με καλύτερους μισθούς για όλους, για δημόσια και ποιοτική υγεία για όλους και για στήριξη των ευάλωτων για όσο χρειαστεί.