Περιοδεία στο Γέρακα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στον φράχτη στον Έβρο όπου θα βρεθεί αύριο.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Μάλιστα αναφερόμενος στην τροπολογία που προώθησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου, ο πρωθυπουργός είπε:

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοι που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες αλλά κρίση».

Αναφερόμενος στις εκλογές τόνισε: «Η μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη ήμερα στο τιμόνι της χώρας. Επειδή ακούμε πολλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για εμάς. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει».

Οικονόμου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει την χώρα στο 2019 τότε που είχαμε Μόριες και Ειδομένη»

Για το μπλόκο που επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ευρωβουλευτή του Δημήτρη Παπαδημούλη με την κατάθεση τροπολογίας στην Βουλή με την οποία ζητεί να μην χρηματοδοτηθεί ο φράχτης στον Έβρο ρωτήθηκε από το Newsbeast ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε ότι οι διαφορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό είναι τεράστιες.

«Εμείς πιστεύουμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Εμείς πιστεύουμε ότι τα σύνορα στην στεριά πρέπει να φυλάσσονται και ο φράχτης στον Έβρο είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο. Δεν μας έχουν πει αν θα τον γκρεμίσουν ή όχι. Ο κ. Παπαδημούλης καλεί την ΕΕ να σταματήσει να χρηματοδοτεί την χώρα μας για τον φράχτη ενώ είχαμε εξασφαλίσει επιτήρηση και χρηματοδότηση», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Είναι δυο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις και αναδεικνύεται πεντακάθαρα η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ αν επέστρεφε στην διακυβέρνηση της χώρας και αν ήταν και ο κ. Βαρουφάκης θα ήταν ακόμα πιο ακραίο να επαναφέρει την χώρα στάτους  που ήταν στο 2018 και 2019 τότε που είχαμε Μόριες και Ειδομένη που είχαμε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό να ζουν σε άθλιες συνθήκες».