Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής να μην έχει δικαίωμα παρεμβάσεων στο Κοινοβούλιο καθώς μέχρι και τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών θα φέρει την ιδιότητα του ευρωβουλευτή και όχι του βουλευτή, ωστόσο έτσι όπως διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο σύντομα αναμένεται να δούμε μια ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το θέμα των υποκλοπών.

Σήμερα η Βουλή αποφασίζει με ονομαστική ψηφοφορία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα «την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου». Η σύσταση της Επιτροπής θεωρείται δεδομένη καθώς απαιτούνται 120 θετικές ψήφοι και ήδη όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα έχουν διαμηνύσει ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση.

Στην Εξεταστική, θα κληθεί προφανώς και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης να καταθέσει και θεωρείται δεδομένο ότι θα καλέσει τον πρωθυπουργό να βρεθεί σε αντιπαράθεση μαζί του. Άλλωστε το προανήγγειλε ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης σε δήλωσή του μετά την τελευταία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή. «Και επειδή εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης μια… αγωνία για το πότε θα συναντηθούμε, του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα, επιλέγοντας ξανά ως μέθοδο διαφυγής την τοξική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα» όπως είπε.

Κατά συνέπεια ο κ. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει να αρνείται την κατ’ ιδίαν ενημέρωση που για την υπόθεσή του, που του έχει προτείνει η κυβέρνηση λέγοντας ότι «εδώ δεν πρόκειται να ενημερωθώ στ’ αυτί» και θα ζητήσει εάν έχει το θάρρος ο πρωθυπουργός, να βρεθεί απέναντί του, στην Εξεταστική Επιτροπή.