Την οργή της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το άρθρο του Θανάση Καρτερού στο σημερινό φύλλο της «Αυγής», όπως και η «υιοθέτησή» του από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλο Πολάκη, με την Πειραιώς να κάνει λόγο για «χυδαίο παραλήρημα», προερχόμενο από «τα λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο του κ. Τσίπρα», τα οποία «”ομόρφυναν” ξανά την πολιτική ζωή», σε μία αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Τάσος Γαϊτάνης, σημείωσε, δε, πως η σχετική αρθρογραφία δείχνει πως «για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ύβρεις κατά των πολιτικών αντιπάλων και οι χυδαίες επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής του».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γαϊτάνη: «Τα λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο του κ. Τσίπρα “ομόρφυναν” ξανά την πολιτική ζωή με άλλο ένα χυδαίο παραλήρημα. Ο εξ απορρήτων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρτερός και ο γνωστός κ. Πολάκης, που δηλώνει ότι προσυπογράφει το σχετικό κείμενο, δείχνουν για άλλη μια φορά ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ύβρεις κατά των πολιτικών αντιπάλων και οι χυδαίες επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής του. Να τους καμαρώνει ο κ. Τσίπρας. Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Οι επίμαχες αναφορές στο άρθρο του Καρτερού

Το εν λόγω κείμενο χαρακτηρίζεται από έντονο ύφος σχεδόν στο σύνολό του (βλ. παρακάτω). Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος γράφει:

«Βαρέθηκα, πώς το λένε. Να είμαι αργότερα προδότης, γιος προδότη, ξάδελφος προδότη, φίλος και σύντροφος προδοτών. Να μας σέρνει η χούντα σε στρατοδικεία και φυλακές για υπονόμευση της πατρίδας, προδοσία της πατρίδας, αμετανόητους προδότες, πωλητές της Μακεδονίας, πράκτορες του Στάλιν. Ποιοι, αν το βάζει ο νους σας; Οι πιο ξεφτιλισμένοι, δειλοί, τραμπούκοι, βασανιστές, δολοφόνοι της πατρίδας και των πιο καλών παιδιών της, που πούλησαν την Κύπρο, την ψυχή τους, ακόμα και τον Θεό της Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών τους, τα καθάρματα. Να ξεσκίζουν τον Δαρειώτη για προδότη, τον Κύρκο για προδότη, τον Φαράκο για προδότη, τον κάθε απείθαρχο αγωνιστή και αριστερό για προδότη».

Το άρθρο του κ. Καρτερού, που φέρει τον τίτλο «Επί προσωπικού και παίρνω την ευθύνη», καταλήγει, δε, ως εξής: «Ως εκ τούτου, ένα τελευταίο ψύχραιμο σχόλιο: Μητσοτάκη, GFY. Ξέρεις εσύ, λόγω Κολάμπια. Και σύντροφοι και φίλοι προδότες, τιμή μας και καμάρι μας. Όταν κάτι τέτοιοι μας χαρακτηρίζουν όπως μας χαρακτηρίζουν, είναι παράσημο. Α σιχτίρ πια!».

«Συγχαρητήρια» Πολάκη σε Καρτερό

Το κείμενο αυτό δημοσιοποίησε ολόκληρο ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μέσω ανάρτησής του.

Στη λεζάντα της ανάρτησης, ο «αψύς Κρητικός» γράφει: «ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΕ. Συνυπογράφω κάθε λέξη!».

Ανάρτηση Πολάκη