Αντίδραση στις δηλώσεις του Γ. Σακελλαρίδη, υπήρξε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ. Ο Κώστας Καραγκούνης σε δήλωσή του έκανε λόγο για «ψέματα» τα οποία «δεν θα βοηθήσουν τον κ. Τσίπρα να περάσει τις εξετάσεις της τρόικας και του Eurogroup» και κάλεσε την κυβέρνηση «να δει επιτέλους κατάματα την πραγματικότητα αντί να κάνει,ερμηνεία της ερμηνείας όσων υπέγραψε».

«Κατανοούμε τη δυσκολία του κ. Σαμαρά να αποδεχθεί ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που διαπραγματεύονται. Άλλωστε δεν τον βοηθούν και οι αναμνήσεις του από τις Συνόδους Κορυφής: αποχωρούσε με πακέτα υφεσιακών μέτρων και περικοπών», τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχετικά με τη δήλωση του κ. Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση πέτυχε να θέσει το πλαίσιο της πολιτικής που θα δώσει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία. Το περίφημο email Χαρδουβέλη, πλέον, είναι παρελθόν. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή», ανέφερε.

«Ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων» ανέφερε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «βαθμολογητές του θα είναι η Τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν».

«Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα» καταλήγει η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού.