Ακάθεκτος συνεχίζει τις περιοδείες εκτός Αθηνών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την Τετάρτη να επισκεφθεί την αρχαία Ολυμπία συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκη Σκέρτσο, τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο ο οποίος και είναι υπεύθυνος για τα μέτρα στήριξης σε περιοχές που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές.

Θυμίζουμε ότι η αρχαία Ολυμπία υπέστη σημαντικές καταστροφές κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου. Μπορεί ο αρχαιολογικός χώρος να μην καταστράφηκε, ωστόσο η φωτιά στο πέρασμά της, έκανε στάχτη 140.000 στρέμματα γης, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στο κυβερνητικό κλιμάκιο να προστεθεί και η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αφού εκτός από τις επισκέψεις στις πυρόπληκτες περιοχές ενδεχομένως να παρουσιαστεί και η εξέλιξη του προγράμματος ψηφιακής ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της αρχαίας Ολυμπίας που έχει αναλάβει η Microsoft.

H κορυφαία αμερικανική εταιρεία λογισμικού σχεδιάζει μια ψηφιακή εφαρμογή που θα δίνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου τη δυνατότητα θέασης τρισδιάστατων παραστάσεων των μνημείων, όπως αυτά εκτιμάται, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, ότι υφίσταντο στην αρχαιότητα. «Θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας» όπως έχει τονίσει παλαιότερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Άνθρωποι από όλα τα σημεία της γης, θα μπορούν με αυτή την εφαρμογή να επιστρέφουν νοητά στο παρελθόν και να περιηγούνται στην Αρχαία Ολυμπία.