Σε ρότα ανασχηματισμού έχει μπει η κυβέρνηση με ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης και ενώ τα σενάρια για σαρωτικές αλλαγές δίνουν και παίρνουν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις επικείμενες αλλαγές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του, ούτε στους στενούς του συνεργάτες, ωστόσο τα σενάρια κάνουν λόγο για μετακινήσεις αλλά και απομάκρυνση κάποιων από το κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα υπάρξουν αρκετές μετακινήσεις υπουργών, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να δουν και την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα. Αναμένονται επίσης, αλλαγές και σε υφυπουργούς και τα σενάρια θέλουν να αξιοποιούνται και στελέχη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Άλλα σενάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κάνουν λόγο για νέο κυβερνητικό σχήμα που στόχο θα έχει να δοθεί έμφαση στην κλιματική κρίση, την πολιτική προστασία και το ταμείο ανάκαμψης.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast, οι αλλαγές που θα έρθουν θα είναι σαρωτικές, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβουν προβεβλημένοι επιστήμονες υπουργικά χαρτοφυλάκια, όπως για παράδειγμα στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο λόγω της πανδημίας και των μεταρρυθμίσεων που έρχονται στο ΕΣΥ είναι κομβικής σημασίας.

Αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος θα παρουσιάσει την εξέλιξη της υλοποίησης του σχεδίου των αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ταξιδέψει στη Σλοβενία, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη στη Μασσαλία. Επομένως, οι πιθανές ημέρες για τις ανακοινώσεις είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.