«Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει όσα πέτυχε τα τελευταία 2,5 χρόνια»

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ από Χατζηδάκη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:49
05/12/2014
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει όσα πέτυχε τα τελευταία 2,5 χρόνια»
loading

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει όσα πέτυχε τα τελευταία 2,5 χρόνια, εξαιτίας της ακραίας εκβιαστικής τακτικής της τρόικας και τον εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», είναι η θέση που διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Για να παραφράσω τον Καβάφη: Βλάπτουν και οι δυο τους την Ελλάδα το ίδιο», είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Από τη μία πλευρά, οι ακραίοι της τρόικας επιμένουν σε ορισμένες ανεδαφικές απαιτήσεις, από την άλλη πλευρά, οι λαϊκιστές στην πατρίδα μας συνεχίζουν ατάραχοι το βιολί τους».

Ειδικά για τις απαιτήσεις που εγείρει η τρόικα, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «παραγνωρίζουν την αποτυχία στις προβλέψεις που έκαναν ως προς τα δημοσιονομικά τα περασμένα χρόνια. Παραγνωρίζουν ακόμη και τις δικές τους δηλώσεις, που έλεγαν πως η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες τους, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο».

Εξάλλου, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «θα ήταν πολύτιμο για τη χώρα και την ίδια την αντιπολίτευση, αν η τελευταία συναινούσε στοιχειωδώς σε ορισμένους άξονες για να περάσει η Ελλάδα στη μετά-μνημόνιο εποχή. Πρωτίστως δε, στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει