Την ώρα που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας χαράσσουν γραμμές που οδηγούν σε ακραία πόλωση, οι αγορές χθες έστειλαν ένα μήνυμα. Μόνο που όπως φαίνεται δεν ήταν κανείς εκεί να το λάβει…

Από την πλευρά της κυβέρνησης, μετά την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης και μίας μικρής παράτασης για να αντιστρέψει το εις βάρος της πολιτικό κλίμα, το Μαξίμου αντιλαμβάνεται ότι τα 155 πόδια του είναι… πήλινα μπροστά στα 180 που χρειάζεται και ρίχνει περισσότερο βάρος στην αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ παρά στην χάραξη πολιτικής.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, έκανε λόγο για συμμαχία ολέθρου από το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει στη δήλωσή της:

«Η “συμμαχία της καταστροφής” αποκαλύφθηκε σήμερα σε όλο της το μεγαλείο. Κατά τη συνάντησή τους, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος ανακάλυψαν “πολλά κοινά σημεία και πτυχές”.Μετά, Καμμένος και Χρυσή Αυγή έσπευσαν να υπερασπιστούν το ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, με απαξιωτικές αναφορές και υποδείξεις προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και μετά, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν μαζί στην κυβέρνηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ο κ. Τσίπρας, αφού απείλησε εταίρους και αγορές διαμηνύοντας, προς Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον, πως δεν θα δεσμευτεί από οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης, χτίζει τώρα τις δικές του συμμαχίες του ολέθρου».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προχώρησε ακόμα παραπέρα, ακολουθώντας τρόπον τινά την γραμμή Γεωργιάδη για bank run που ακόμα και πολλά κυβερνητικά στελέχη είχαν αποδοκιμάσει. «Δεν θέλει και πολύ να κλείσει το ΑΤΜ εάν πάει ο κ. Τσίπρας και κάνει τις παλικαριές του στην Ευρώπη», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στα “Παραπολιτικά 90,1”.

Στην Κουμουνδούρου, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «καβάλα στο άλογο» σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, τα πάντα κινούνται γύρω από τις καταγγελίες Σκουρλέτη, που δεν είναι κάτι άλλο παρά απόφαση κεντρικής πολιτικής ηγεσίας του κόμματος, που ακολουθεί τη γραμμή ακραίας πόλωσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος την Πέμπτη αναμένεται να προσέλθει ενώπιον του εισαγγελέα για να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε τη Δευτέρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη για το δημοσίευμα που επικαλέστηκε και έκανε λόγο για «κουμπαρά.

Η γραμμή του Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι ο ίδιος επικαλέστηκε ένα δημοσίευμα και ότι η κυβέρνηση που έχει τη μύγα μυγιάζεται, δεν έχει δηλαδή στα χέρια του κάποια στοιχεία, διαφορετικά θα τα είχε καταθέσει στη δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα επιχειρεί να βγει από το μνημόνιο με βασικό σκεπτικό πολιτικούς και όχι οικονομικούς και δημοσιονομικούς λόγους, για να μπορέσει η κυβέρνηση να αντιστρέψει το κλίμα και να θέσει αναχώματα στη δημοσκοπική προέλαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποτέλεσμα της στάσης ευθύνης που τηρούν οι προεξέχοντες του πολιτικού σκηνικού, και της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει – και ας ξορκίζουν τις λέξεις οι κυβερνητικοί βουλευτές – δεν είναι άλλο από το κραχ στο χρηματιστήριο Αθηνών και την εκτόξευση των επιτοκίων στο 7%, πάνω δηλαδή από αυτά που ανάγκασαν τη χώρα να προσφύγει στο ΔΝΤ και το μνημόνιο…