Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλο.

Με την ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησης, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Κύπρου. Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 12:30 μετά το μεσημέρι. Ο κ. Βενιζέλος, τέλος, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών.

Το Σάββατο, ο κ. Κασουλίδης διεμήνυσε ότι η γεώτρηση της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ΕΝΙ-KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζεται κανονικά. «Η διεθνής αποδοκιμασία στις τουρκικές ενέργειες έχει καταγραφεί και οι διπλωματικές προσπάθειες θα συνεχιστούν» είπε.

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, κατέθεσε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρεσβευτή της Τουρκίας για την έκδοση «της παράνομης τουρκικής οδηγίας Navtex» για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και «για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή».