«Το πρόβλημα της τεραστίων διαστάσεων διαρροής κεφαλαίων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και, κυρίως, η αδυναμία των αρμοδίων αρχών να αποκαλύψουν τα μη νομίμως φορολογηθέντα ποσά, εξοργίζει την πάσχουσα από την οικονομική κρίση κοινωνία μας» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Κακλαμάνης, προτείνει να νομοθετηθεί τεκμήριο (μαχητό) περί μη καταβολής των νομίμων φόρων για σημαντικά ποσά που έχουν διαρρεύσει από 1.1.2009 μέχρι 17.6.2012 στο εξωτερικό και να υπάρξει επιβολή φόρου 30%-40%. Προτείνει, επίσης, ο φόρος αυτός να μειώνεται σε ποσοστό 50% για ποσά που επαναπατρίζονται για μια 5ετία τουλάχιστον, στην Ελλάδα.

Επιβάλλεται, ενόψει και του προεξοφλούμενου χρηματοδοτικού κενού 2015-2016 και της συνεχιζόμενης ασφυκτικής τακτικής των τραπεζών, αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης, να ληφθούν τολμηρά και αποτελεσματικά μέτρα για όλους εκείνους που από 1.1.2009 μέχρι 17.6.2012 μετέφεραν τα κεφάλαια τους στο εξωτερικό για να τα διασώσουν από τον δήθεν κίνδυνο της χρεοκοπίας των τραπεζών, όπως προπαγάνδιζαν οι λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ.