Το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού.

Τοποθετούμενος επί της αρχής, ο εισηγητής της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης είπε ότι το παρόν νομοσχέδιο «απελευθερώνει ένα εμβληματικό έργο μιας ολόκληρης δεκαετίας από τις νομοθετικές, τεχνικές και διαδικαστικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις του παρελθόντος».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτη Πέρκα είπε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σεβόμενοι τη δουλειά που είχε κάνει η κυβέρνησή της, και κυρίως την ανάγκη της χώρας για μια αναπτυξιακή πορεία «θα υπερψηφίσουμε επί της αρχής», εξέφρασε ωστόσο αντιρρήσεις στα άρθρα του νομοσχεδίου.

Υπέρ της σύμβασης τάχθηκε ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας προβληματισμό για το θέμα των περιφράξεων του έργου.

Ο αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ζήτησε την απόσυρση της σύμβασης προαναγγέλλοντας κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος μίλησε για επένδυση που δεν θα επιτρέπει στους κατοίκους να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο αγορητής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης είπε ότι αντί για πνεύμονα πρασίνου η κυβέρνηση δημιουργεί μια τοιχισμένη πόλη.

Σημειώνεται ότι απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής ένσταση του ΜέΡΑ25 για αντισυνταγματικότητα των αρχικών άρθρων του νομοσχέδιου.

Ν. Ταγαράς: Προσωρινές οι περιφράξεις

Σε παρέμβασή του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο με την οποία διευκρινίζεται ότι οι περιφράξεις στο εργοτάξιο θα είναι προσωρινές, και ότι οι περιμετρικές περιφράξεις θα είναι περιφράξεις ασφαλείας.