Ο υφυπουργος Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντοπουλος, συναντήθηκε στην Κύπρο με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη, με τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν να είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, η στενή συνεργασία στα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, η ΑΟΖ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Γεροντοπουλος πραγματοποιεί από σήμερα, διήμερη επίσκεψη στη Κύπρο με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην εναρκτήρια τελετή του 25ου συνεδρίου των Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ) που θα λάβει χώρα απόψε το βράδυ στη Λευκωσια.

Κατά τη συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, επαναβεβαιώθηκε η ταύτιση απόψεων που υπάρχει σε όλα τα εθνικά θέματα και τονίστηκε, ότι Αθήνα και Λευκωσία, αποτελούν τους παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός είχε επισκεφθεί το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ «Α/γου Σταμπουλή» στην Μαλούντα, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, επισκέφθηκε όλους τους χώρους και στη συνέχεια παρακολούθησε στρατιωτική επίδειξη.

Απευθυνόμενος προς τους Κύπριους στρατιωτικούς, ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε:

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Μεγαλόνησο, αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση. Ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση νοιώθω όταν βρίσκομαι στα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ, τα παιδιά της οποίας έχυσαν το αίμα τους για να κρατήσουν όρθια την Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή. Πρέπει να είστε περήφανοι για όσα προσφέρετε στην πατρίδα και θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς γι’ αυτό».