«Η Δικαιοσύνη είναι ο βασικός πυλώνας στον οποίο στηρίζεται η κοινωνία και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται δεδομένα που την αφορούν, δεν αφορούν μόνο στους δικαστές και τους δικηγόρους που κατά το ΜέΡΑ25 θα έπρεπε θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά υπουργοί Δικαιοσύνης. Αφορούν στην ίδια την κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απαντώντας στο ΜέΡΑ25 το οποίο τον επέκρινε λέγοντας ότι ως γιατρός, δεν θα έπρεπε να έχει αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Φαντάζομαι θα συμφωνήσετε ότι τα προβλήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης, δεν είναι προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα» είπε ο κ. Τσιάρας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, και προσέθεσε: «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο μοναδικός στόχος που πρέπει να υπηρετούμε όλοι μας εδώ, είναι το πώς θα δημιουργήσουμε πλαίσιο όρων και κανόνων στη βάση των οποίων θα λειτουργεί η Δικαιοσύνη, κανόνες που θα υπηρετούν τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία και τους πολίτες. Όλα τα άλλα δυστυχώς είναι μια συζήτηση που όχι μόνο δεν τιμά τον εκπρόσωπο ενός υποτίθεται, νομίζω, δημοκρατικού, προοδευτικού κόμματος, αντίθετα, δημιουργεί μια αίρεση ή έναν περιορισμό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχει σε καμία δημοκρατική χώρα, σε κανένα δημοκρατικό Κοινοβούλιο και σε καμία δημοκρατική συζήτηση.».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου είχε νωρίτερα δηλώσει πως όση σχέση έχει η ίδια με την ιατρική άλλη τόση σχέση έχει ο κ. Τσιάρας με τη Δικαιοσύνη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Βάσει ποιων κριτηρίων επιλεγήκατε σε αυτό το υπουργείο; Βάσει ποιων κριτηρίων; Εγώ βλέπω ότι μέχρι τώρα οι επιλογές σας είναι λάθος», είπε η κ. Αδαμοπούλου.

«Βάσει της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας», ακούστηκε από τα έδρανα ο Θανάσης Πλεύρης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Ήταν πρωθυπουργική απόφαση, να μπει ο κ. Τσιάρας σε αυτό το υπουργείο. Δεν ψήφισε ο λαός να μπει υπουργός Δικαιοσύνης. Είναι πολλές οι αστοχίες σας. Έχουμε βρεθεί και σε Συμβούλιο για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας και εκεί κρίθηκε και από το Συμβούλιο η γνώση σας και η εμπειρία σας. Γιατί θα πάτε να περάσετε ένα πολύ επικίνδυνο νομοσχέδιο. Το αν έχετε την εμπειρία, την κατάρτιση και τη γνώση, φαίνεται από τις αστοχίες των επιλογών σας», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.