Για τον ΣΔΟΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την τρόικα και τη μικροοικονομία μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, στον real fm.

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος εναλλακτικός σχεδιασμός για τον έλεγχο των τουριστικών καταστημάτων. Μέσα σε αυτή την κατάσταση που η φοροδιαφυγή είναι ένα μείζον ζήτημα, δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεξέλεγκτες αυτές τις επιχειρήσεις», σχολίασε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου, σε ερώτημα σχετικό με την αφαίρεση από το ΣΔΟΕ της δυνατότητας ελέγχου των τουριστικών επιχειρήσεων και συνέχισε: «Μου φαίνεται παράλογο, πως ο οποιοσδήποτε, θα ήθελε αυτή η προφανής πηγή φορολογικών εσόδων να μην ελέγχεται. Η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί και η εικόνα και αξιοπιστία της χώρας μας έχουν φέρει σε μια πολύ καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή, όπου η συζήτηση για την τρόικα μπορεί να γίνει σε μια άλλη βάση. Η χώρα μας έχει δεσμευθεί να πετύχει κάποιους στόχους».

«Το νούμερο ένα θέμα που μου θέτουν οι άνθρωποι είναι οι δόσεις ιδίως στον ΟΑΕΕ, το πώς σχετίζεται ο αριθμός των δόσεων με την δυνατότητά τους να πληρώνουν και τις δόσεις και τα τρέχοντα. Δεν θα θέλαμε αυτούς τους τύπους εδώ. Αυτοί οι τύποι είναι εδώ επειδή η χώρα κόντεψε να χρεοκοπήσει. Ας πούμε και ένα όχι αλλά ας κρατήσουμε και τη σταθερή πορεία με την οποία αποφύγαμε την χρεοκοπία», πρόσθεσε.

«Όλοι έχουν πάρει το μήνυμα ότι η μικροοικονομία πρέπει να είναι στο προσκήνιο. Θα υπάρχουν αυτοί οι οποίοι υπόσχονται μαγικές λύσεις και αυτοί οι οποίοι θα βάζουν ρεαλιστικούς στόχους», σχολίασε ακόμα.