Έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας, φέρεται να έχει εκφράσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από κομματικά στελέχη της ΝΔ.

«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ», φέρεται να δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας και όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του υπουργού,  φέρεται να είναι τόσο ενοχλημένος, σε βαθμό που να μην επιθυμεί, υπό τις συγκεκριμένες, συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, φέρεται να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, προσθέτει, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες (όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης).

Επίσης, ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο. Το συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, «μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομματικό στέλεχος». Εξάλλου, οι συνεργάτες τού υπουργού δεν διαψεύδουν ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας, πάντως, ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνον ο πρωθυπουργός.