Ξεκάθαρα συνταγματική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση συναθροίσεων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητα τόνισε ότι «είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο δεν έχει κανένα ρόλο να δίνει γνωμοδοτήσεις».

Ο κος Στέλιος Πέτσας επικαλέστηκε και δημόσιες τοποθετήσεις Συνταγματολόγων, όπως των κ.κ. Βενιζέλου, Αλιγιζάκη και Μανιτάκη, οι οποίοι κάνουν λόγο για νόμιμη ενέργεια που κινείται εντός του Συνταγματικού πλαισίου, όταν εγείρονται λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι όταν περνούσε η σχετική διάταξη του ν.4683/2020 στην βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είχαν εκφράσει καμία αντίρρηση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της ζητούσε την ανάκληση της απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική. Παράλληλα, η  Ένωση τονίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς όμως να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου.