Σχολιάζοντας την κυβερνητική πολική, ο πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης έκανε λόγο για «”Sucess φόροι» Σαμαρά”» σχολιάζοντας πως «η αύξηση κατά 30% του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων» από την κυβέρνηση τοποθετεί την Ελλάδα σε «μια από τις πρώτες θέσεις διεθνώς στην αύξηση του φορολογικού βάρους στον παραγωγικό τομέα της οικονομίας».

Η πλήρης ανακοίνωση:

«Η αύξηση κατά 30% του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων (από 20% σε 26%), έφερε την Ελλάδα επί κυβερνήσεως Σαμαρά σε μια από τις πρώτες θέσεις διεθνώς στην αύξηση του φορολογικού βάρους στον παραγωγικό τομέα της οικονομίας, όπως προκύπτει από την σχετική διεθνή έρευνα της KPMG. Σε συνδυασμό με μια από τις πρώτες θέσεις διεθνώς στην έμμεση φορολογία, η κυβέρνηση εξασφάλισε έτσι ανυπαρξία νέων επενδύσεων και την καταδίκη του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων ανέργων σε μακροχρόνια δυστυχία και απόγνωση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του «success φόροι» του κ. Σαμαρά.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στην τελευταία του ομιλία στη ΔΕΘ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 15% πριν τον ανεβάσει ως πρωθυπουργός στο 26%. Η αναξιοπιστία είναι βέβαια αναμενόμενη από τον πολιτικό που δήλωνε τον Μάρτιο του 2012 «ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονιακού αγώνα» και τον Απρίλιο του 2014 ότι «Κάποιοι έκαναν «επάγγελμά» τους για χρόνια την «καταγγελία» του Μνημονίου». Η αδιαφορία για την τύχη των ανέργων και η καταδίωξη του ιδιωτικού τομέα στη διάρκεια της κυβέρνησής του, έχει ξεπεράσει όμως κάθε πρόβλεψη.

Η Δράση επαναλαμβάνει, η Ελλάδα δεν θα σηκωθεί όρθια αν ο κόσμος δεν στείλει το μήνυμα στις 25 Μαΐου ότι απαιτεί λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος.»