«Πετύχαμε η κινητικότητα να μην συνδέεται με τις απολύσεις στο Δημόσιο», ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι «η διαπραγμάτευση ξεκίνησε με την τρόικα να λέει ότι θέλει για το 2015 να βγουν επιπλέον 16.000 διαθέσιμοι και 6.000 με 8.000 απολύσεις». Και τόνισε ότι το αρμόδιο υπουργείο αρνήθηκε κατηγορηματικά να συναινέσει.

«Είπαμε όχι και είχαμε επιχειρήματα. Πετύχαμε να τελειώσει η σύνδεση της κινητικότητας με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις», είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου. Και σημείωσε: «Οι απολύσεις το 2015 θα αφορούν υπαλλήλους που είναι επίορκοι, υπαλλήλους οι οποίοι έχουν υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις και την ποινή της αργίας, υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν πλαστά δικαιολογητικά».

Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό, «Η απόλυτη άρση της μονιμότητας θα μας πάει σε μια ιστορία πλατείας Κλαυθμώνος» και γι’ αυτό, όπως είπε, θέλει να αποφεύγονται οι συντεχνίες και να μπαίνουν στο Δημόσιο με αξιοκρατικά κριτήρια όσοι προσληφθούν. «Ένας δημόσιος υπάλληλος μετά από 3-4 κακές αξιολογήσεις, θα πρέπει να φύγει», ξεκαθάρισε πάντως.