Να αποσυρθεί από την κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας λόγω… ηλικίας καλεί τον Νικήτα Κακλαμάνη ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Το 67ο έτος είναι όριο. Kάποια στιγμή αποχωρείς, αφιερώνεσαι στην οικογένειά σου. Το ίδιο όριο πρέπει να ισχύει και για τους δημάρχους!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Σημειώνεται πως ο κ. Κακλαμάνης έχει γεννηθεί την 1η Απριλίου 1946.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπεραμύνθηκε της θέσης του, αν και αρνήθηκε πως το σχετικό του σχόλιο ήταν «καρφί» για τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Όπως παρατήρησε, «ο πολιτικός δεν είναι αναντικατάστατος, να μένει και να βασανίζει τον κόσμο». Πρέπει να μπει ένα όριο ηλικίας που να ισχύσει για όλους τους πολιτικούς, καθώς απαιτείται ανανέωση στην πολιτική σκηνή, συνέχισε. «Μπαίνουμε σε μια καρέκλα και ξεχνάμε να φύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είπε πάντως ότι δεν γνώριζε πόσων ετών είναι ο κ. Κακλαμάνης, συμπληρώνοντας πως ο αντίπαλός του στην κούρσα για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας «έχει ένα λουκ νεότερο». «Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα», επέμεινε.

Τέλος, υποστήριξε ότι οι δημαρχιακές θητείες για το ίδιο πρόσωπο πρέπει να είναι το πολύ δύο.