Συνεχίζει τα παιχνίδια στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς σήμερα το πρωί εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, ως απάντηση στην υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η νέα Navtex ενεργοποιείται από σήμερα, 10 Αυγούστου, και θα ισχύει έως και τις 23 Αυγούστου, και αφορά έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης.

Επίσης, από σήμερα το πρωί, στις 5:00, ενεργοποιείται και η Navtex για την άσκηση με πραγματικά πυρά των τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει σήμερα, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Σημειώνεται ότι από χθες το Oruc Reis και τα δύο βοηθητικά του σκάφη απενεργοποίησαν τα συστήματα εντοπισμού τους και δεν υπάρχει εικόνα για το πού βρίσκονται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει αποπλεύσει από το σημείο όπου βρισκόταν, έξω από το λιμάνι της Αττάλειας.