Ευθείες αναφορές σε Τσίπρα από ΝΔ για την Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

«Στοχοποιήθηκαν και κυριολεκτικά "κρεμάστηκαν στα μανταλάκια" δέκα πολιτικά πρόσωπα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:58
16/07/2020
Ευθείες αναφορές σε Τσίπρα από ΝΔ για την Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο
9
loading

Όπως προκύπτει από το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, το οποίο δόθηκε νωρίτερα σήμερα (16/07) στη δημοσιότητα, στην ολότητά του, η Νέα Δημοκρατία κάνει ευθεία αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το κυβερνών κόμμα, αν και διαπιστώνει ότι η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του κόμματος και του κ. Τσίπρα, τονίζει ότι η επιτροπή -στην παρούσα φάση- εστιάζει στις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

«Η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι υποκινείτο, κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Η Επιτροπή μας, ωστόσο, στην παρούσα φάση βάσει της εντολής που έχει λάβει, εστιάζει στις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου, τις οποίες επισημαίνει αναλυτικά ανά υπόθεση, με την ελπίδα να μην επαναληφθούν από κανέναν που θα βρεθεί στην αντίστοιχη θέση στο μέλλον, διότι κατά τον Αγάθωνα, ο έχων την εξουσία οφείλει να κυβερνά με γνώμονα ότι κυβερνά ανθρώπους, ότι κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους και ότι δεν κυβερνά για πάντα (Τον άρχοντα τριών δει μέμνησαι: πρώτον ότι ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει, τρίτον ουκ αεί άρχει)», σημειώνει στο πόρισμα της η ΝΔ.

Επίσης, το κυβερνών κόμμα αναφέρει: «Η διακυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μας είχε προετοιμάσει ότι έχοντας ως πρότυπα άλλες χώρες, που δεν φημίζονται για την δημοκρατική τους λειτουργία, βασική της επιδίωξη θα ήταν η ποδηγέτηση των θεσμών, των ΜΜΕ και της ίδιας της δικαιοσύνης. Αυτό ήταν μια πολιτική εκτίμηση που τη βλέπαμε να εξελίσσεται με την πλήρη ανοχή της ηγετικής ομάδας και του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που φέρει απόλυτα την πολιτική ευθύνη της προσπάθειας εξόντωσης, χωρίς στοιχεία, των πολιτικών του αντιπάλων και της χειραγώγησης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

Όπως εξάλλου σημειώνει η ΝΔ και σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό , «η πολιτική αυτή εκτίμηση ενδυναμώθηκε με αδιάσειστα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Φυσικά πρόσωπα παρακολουθούνταν, κορυφαίοι υπουργοί συνομιλούσαν με ανθρώπους που εκείνη την στιγμή ελέγχονταν από τη δικαιοσύνη και περιέγραφαν την λειτουργία του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ ως ενός μαγαζιού που κάνει «δουλειές» ενώ υπήρχε το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου που ενοχλεί τις «δουλειές» του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παππάς (πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ζητούσε από φυσικά πρόσωπα να κατηγορήσουν, χωρίς στοιχεία, τη σύζυγο του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να τύχουν ευμενών δικαστικών αποφάσεων, με άνεση μετέφεραν φακέλους δικογραφιών, που ερευνώντο από τη Δικαιοσύνη στα υπουργικά γραφεία και εντός του Μεγάρου Μαξίμου, έκαναν συναντήσεις όπου εκβίαζαν πολίτες και τακτοποιούσαν την επίλυση ανοικτών κακουργηματικών υποθέσεων, ζητώντας να καταβληθούν χρήματα σε τρίτους. Το κορυφαίο δε γεγονός όλων είναι ότι ενορχήστρωσαν την δικαστική εξόντωση, χωρίς στοιχεία, δέκα πολιτικών τους αντιπάλων, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργών, με σκοπό να επιτύχουν κομματικά οφέλη.

Η ιδιαιτερότητα λοιπόν της διερευνώμενης υπόθεσης ξεπερνά μια οικονομική συναλλαγή και πράξεις διαφθοράς του ελεγχομένου υπουργού και αγγίζει τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ήτοι της ανεξάρτητης λειτουργίας των αρμοδιοτήτων - εξουσιών της Πολιτείας, την οποία εγγυάται η διάταξη του άρθρου 26 του Συντάγματος. Η ανάδειξη όλων αυτών των παρανόμων μεθοδεύσεων έχει ως βασικούς στόχους, αφενός να αχθούν ενώπιον του νόμιμου δικαιοδοτικού οργάνου και εξεταστούν με τις εγγυήσεις, που ορίζει το δικαιοκρατικό μας σύστημα οι υποθέσεις, αφετέρου να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.

Να γνωρίζει η κάθε μελλοντική εξουσία ότι λογοδοτούν αυτοί που με ποινικά κολάσιμες πράξεις ναρκοθετούν την δημοκρατία μας και φλερτάρουν με ολοκληρωτικές πρακτικές, κατασκευάζοντας χωρίς στοιχεία υποθέσεις κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και να θωρακιστεί θεσμικά η χώρα, ώστε να μην αποτολμήσουν παρόμοιες πράξεις όσοι εμφορούνται από αντιδημοκρατικές αντιλήψεις. Από όλο το αποδεικτικό υλικό παρατηρείται ότι υπήρχε μια δομημένη λειτουργία την οποία κατηύθυνε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος με την πλήρη πολιτική ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, που σκοπό είχε την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης και τη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων αλλά και φυσικών προσώπων.

Αποκορύφωμα αυτής της λειτουργίας ήταν η υπόθεση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis, όπου στοχοποιήθηκαν και κυριολεκτικά "κρεμάστηκαν στα μανταλάκια" δέκα πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο από την έρευνα κατέστη εμφανές ότι παρόμοιες τακτικές ακολουθήθηκαν και σε άλλες υποθέσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Τρομερό πόρισμα

  Υπάρχει εγκληματική συμμορία με ενα μόνο άτομο.
  Ούτε ο μιστερ Μπιν δεν θα το έλεγε αυτό.

  1. avatar @μιστερ Μπιν

   Τσίπρας ίσον mr. Bean

  2. avatar @Τρομερό πόρισμα

   Η διερεύνηση αυτή έγινε και αφορά ΜΟΝΟ αυτό το ένα άτομο.
   Όπως βλέπεις στον ΤΙΤΛΟ αναφέρονται ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ, που υποτίθεται ότι στοχοποιήθηκαν ως συμμορία.
   Δεν είμαστε και φωστήρες, ε;
   Εμ,
   typical για ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να ισοπεδώσει όλα στη μετριότητα του κου Τσίπρα, η οποία ΚΑΤΟΠΙΝ της ισοπέδωσης, φαίνεται ικανοποιητική μπροστά στην ανικανότητα των υπολοίπων γύρω του.
   Εξ ου και το γεγονός ότι χωρίς Τσίπρα - γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κόμμα.
   Ο κύριος Τσίπρας με τα άπταιστα αγγλικά που μας έκανε ρεζίλι στα μεγαλύτερα φόρα, ο κος Τσίπρας του we eat big boufla but back have achlafa queue, αυτός ΟΧΙ μόνο είναι αναντικατάστατος στο κόμμα του,
   αλλά μας τον παρουσιάζουν και παιδί θαύμα, τον κύριο θα βαράμε το νταούλι και δανειστές θα χορεύουν.
   ΠΟΙΟΣ ΧΟΡΕΨΕ ΕΙΔΕΣ;
   Οι μπιπ που τον πίστεψαν και οι υπόλοιποι μπιπ που βλέπαμε το τσουνάμι που σήκωσε ο λαϊκισμός και τα ψεύδη του κου Τσίπρα, και δε σηκωθήκαμε να φύγουμε όσο ήταν καιρός.
   Κι όσο τα δικά τους παιδιά, τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ όπως τα είπε ο κος Βούτσης, πάλευαν φορώντας κουκούλες, όλοι οι υπόλοιποι μαζεύαμε ΣΥΝΤΡΊΜΜΙΑ απ τα τσουνάμι που σήκωνε ο κος Τσίπρας ΒΑΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ μπας και χορέψει κανένας ξένος.
   Κι όταν
   πάει να κάνει κάποιος συγκρίσεις με τον Α.Παπανδρέου, ο ΔΙΑΚΑΗΣ πόθος του Alex, όταν δε σκάει στα ΓΈΛΙΑ, τον πιάνουν ΚΛΑΜΑΤΑ.

 2. avatar Θα κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας;

  ΟΛΟΙ οι πολίτες είχαν την αίσθηση πως από την 1η μέρα που βγήκε ο κος Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχημάτισαν κυβέρνηση, πρωταρχικός τους στόχος ήταν να δώσουν στο ...πονεμένο λαό αυτούς που ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΎΣΑΝ ως υπεύθυνους, ώστε να τους \"λιντσάρει\".
  ΕΤΣΙ βγήκαν.
  Αυτά ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ μέχρι την τελευταία μέρα και το συνεχίζουν κ σήμερα.
  .
  Θυμάστε πως θα έσκιζαν τα μνημόνια, πως θα τα καταργούσαν με ένα νόμο κι ένα άρθρο;
  .
  ΠΕΝΤΕ χρόνια κυβέρνηση ήταν και
  .
  1. ΟΧΙ απλά δεν βρήκαν ένοχους, αλλά απ ότι διαφαίνεται προσπάθησαν να τους δημιουργήσουν οι ίδιοι,
  2. ΌΧΙ απλά δεν έσκισαν τα μνημόνια αλλά έφεραν τα ΠΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΑ μνημόνια, επιβάλλοντας ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ +30% στις συντάξεις ΧΗΡΕΙΑΣ. Τέτοια ούτε η δεξιά δεν τόλμησε να επιβάλλει,
  3. Να πούμε για την εξωτερική πολιτική των κυρίων Τσίπρα κ Κοτζιά που μας κατηγορούσαν προτρέπντας μας να μην είμαστε ΜΟΝΑΧΟΦΑΗΔΕΣ στο Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο
  και που δε δίστασαν με δηλώσεις τους σε διεθνή δίκτυα και ξένους ηγέτες (Τσίπρας σε Μακρόν), να χαρακτηρίσουν +1.000.000 έλληνες ως άμυαλους λαϊκιστές ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ, επειδή είχαν το θράσος να διαφωνούν με τον κο Τσίπρα και τον κο Κοτζιά;
  .
  Όχι 1.500 χαρακτήρες, 1.500 σελίδες χρειάζονται για να κάνεις ΠΕΡΙΛΗΨΗ των λαθών τους, της ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ τους και εντέλει
  του ΔΗΘΕΝ ηθικού πλεονεκτήματος που αποδείχθηκε ηθική ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ.

 3. avatar τηλεθεατης

  Σαπίλα στο τριτοκοσμικό καθεστώς Μητσοτάκη: «Δίκη των Δικαστών» σε χώρα της Ευρώπης το έτος 2020

  1. avatar @τηλεθεατης

   Το σύστημα του διεφθαρμένου πρώην πρωθυπουργού καταρρέει.

 4. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  ΚΥΡΙΑΚΟ πρεπει να τους πας μεχρι τελους.Μας κατεστρεψαν μας ρημαξαν και ζητουν και τα ρεστα.Ολος ο κοσμος βοα για τα αισχη τους και ζητα δικαιοσυνη.

  1. avatar Έχεις δίκιο

   Τέτοια η καταστροφή έφεραν που για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κράτους άφησε η κυβέρνηση τους 37 δις πλεόνασμα.
   Έσκασαν να τρώνε οι αλήτες.
   Εσύ απλά συνέχισε τη δίαιτα με σανό και τις Κυριακές τριφύλλι.

   1. avatar @Δεν Έχεις δίκιο

    Δεν είναι πλεόνασμα ψεύτη συριζαίε, Είναι δάνειο που το χρωστάμε και πληρώνουμε τόκους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει