Δεν το βάζει κάτω ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής που δηλώνει αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τελικά την έδρα στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών εις βάρος του νυν βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου και θα επανέλθει στο Κοινοβούλιο.

Η σχετική προσφυγή στο Εκλογοδικείο θα είχε ήδη συζητηθεί εάν δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο με τα νέα δεδομένα η υπόθεση θα συζητηθεί αρχές Οκτωβρίου και τότε θα μάθουμε οριστικά τον νικητή.

Θυμίζουμε ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας τέσσερις βουλευτές. Οι τρεις πρώτοι εξελέγησαν καθαρά και με διαφορά ο ένας απ’ τον άλλον.

Πρώτος ο Γιάννης Δραγασάκης, δεύτερος ο Δημήτρης Βίτσας και τρίτη η Χαρά Καφαντάρη. Στην τέταρτη και τελευταία εκλόγιμη θέση όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έλαβε 13.912 ψήφους έναντι 13.905 του κ. Κουρουμπλή.

Η έδρα κρίθηκε σε επτά μόλις ψήφους. Ο κ. Κουρουμπλής προσέφυγε αμέσως στο Εκλογοδικείο υποστηρίζοντας ότι δεν προσμετρήθηκαν κάποια ψηφοδέλτιά του, κάτι που θα φανεί στην επανακαταμέτρηση. Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε τον οριστικό νικητή.