«Ο Άδωνις έχει τα τρία βασικά προσόντα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί: είναι τίμιος, δουλευταράς παιδιόθεν και κυρίως τρελός». Με τη φράση αυτή ο Φαήλος Κρανιδιώτης περιγράφει τον υπουργό Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τον ως «γάτα με τσιριχτή φωνή», που «μπορεί να μη σας αρέσει η θωριά της ή το πώς περπατάει, αλλά πάντως σίγουρα πιάνει ποντίκια κι άλλα τρωκτικά».

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ο Φαήλος Κρανιδιώτης υπερασπίζεται τον Άδωνι Γεωργιάδη και ασκεί δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων. «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/Και Κάτι Μαντζούνια Πράσινα Πατενταρισμένα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει μια τεράστια μείωση των τιμών των φαρμάκων επ’ ωφελεία των πολιτών και της δαπάνης Υγείας του κράτους. Τι θα κάνει; Από δω ο λαός και τα πολύ φθηνότερα φάρμακα του παππού και της γιαγιάς, των παιδιών κι η ωφέλεια στο δημόσιο ταμείο. Από την άλλη ποιοι, Αλέξη;», διερωτάται.

«Ως υπουργό Υγείας τον έχω παρακολουθήσει με προσοχή, στην ακατάλληλη δι’ ανηλίκους θέση που έχει φέρει κατ’ επανάληψη τους Τσε της φακής από την Κουμουνδούρου. Τον λυπήθηκα τον Βαρεμένο, πόνεσε η ψυχή μου τον Κυρίτση, δάκρυσα για τον Αρβανίτη, που ψέλλιζε για τους νεκρούς… του Πολυτεχνείου, όταν η κουβέντα αφορούσε τα φάρμακα! “Γεια σου, Αρβανίτη”, “κουκιά σπέρνω”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον κ. Γεωργιάδη επισημαίνει πως «ορισμένες φορές η φωνή του, ειδικά όταν εκνευρίζεται, με κάνει να θέλω να πετάξω κάτι στην τηλεόραση». Αναγνωρίζει όμως τις προσπάθειές του: «Τον ξέρω πάνω από 20 χρόνια, όταν πιτσιρικάς κι ορφανός αγωνιζόταν να συντηρήσει εαυτόν και τ’ αδέρφια του, κρατώντας την οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση όρθια με νύχια και με δόντια. Άρα, πρώτον, έχει ένσημα. Πολλά κι αληθινά. Ξέρει τι εστί βερίκοκο».

«Ο Άδωνις έχει τα τρία βασικά προσόντα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί: είναι τίμιος, δουλευταράς παιδιόθεν και κυρίως τρελός! Διότι μόνο σταχανοβίτες τρελοί μπορούν να πλύνουν την κόπρο του Αυγεία, που μάζεψαν στη χώρα, και ειδικά στην Υγεία, η ανακυκλωμένη αριστεράντζα με τις αμφιδέξιες τσέπες και η ενοχική Δεξιά. Θα κάνει σίγουρα κι άλλα λάθη, θα γίνει κι άλλες φορές αμετροεπής και θα θέλω ξανά να πετάξω παπούτσι στην τηλεόραση, όταν ωρύεται. Όμως, παίδες, οι πολιτικές πράξεις του έχουν πλέον ωραιότατη αρμονία και θα τον ψήφιζα δαγκωτό. Όποιος θέλει καλλικέλαδους, να βάλει Βανδή ή Νότη. Ανάλογα με το γούστο του ο καθείς. Όποιος θέλει πρακτικές λύσεις και νοικοκύρεμα στην Υγεία και τους ψευτοπροοδευτικούς με το βρακί στον αστράγαλο, βάζει Άδωνι…», καταλήγει ο κ. Κρανιδιώτης.