«Κανένας να μην παγιδευτεί. Κανείς να μη μπει σε “διάλογο” για το που θα γίνουν τα hotspots. Ο λαϊκός ξεσηκωμός πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η ανακοίνωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη, ότι παγώνει για λίγες μέρες την επίταξη των χώρων για τη δημιουργία των hotspots, αποτελεί έναν ελιγμό της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων στα νησιά, προκειμένου να φρενάρει την ογκούμενη αγανάκτηση των νησιωτών και την απόφασή τους να απαντήσουν αγωνιστικά στην επικίνδυνη πολιτική της», τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει πως «ο κυβερνητικός σχεδιασμός παραμένει σταθερός στη δημιουργία και κλειστών hotspots, που καθιστούν τα νησιά μας φυλακές προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ».

Το ΚΚΕ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση ζητεί από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω εδώ και τώρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου». Επίσης ζητεί τον «απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά» αλλά και «να κλείσουν τα hotspots και να μην ανοίξουν νέα».