Μητσοτάκης για Aegean: Η κυβέρνηση στηρίζει κάθε τολμηρή επιχειρηματική πρωτοβουλία

«Η παραγγελία αυτή παραπέμπει σε ηρωϊκούς καιρούς του παρελθόντος»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:57
12/02/2020
Μητσοτάκης για Aegean: Η κυβέρνηση στηρίζει κάθε τολμηρή επιχειρηματική πρωτοβουλία
4
loading

Τη στήριξη της κυβέρνησης σε κάθε τολμηρή επιχειρηματική πρωτοβουλία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή παραλαβής των νέων αεροσκαφών της Aegean που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση και η σωστή επιχειρηματικότητα συναντώνται στο ίδιο κοινωνικό μήκος κύματος αλλά και ότι η παρουσία του στην τελετή παραλαβής των νέων αεροσκαφών της Aegean είναι και πολιτική, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

«Είναι μια φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας, μια φωτεινή μέρα για την εθνική οικονομία, για τον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και σίγουρα για όλους τους εργαζόμενους της Aegean. Γιατί μία ελληνική εταιρεία προχωρά στη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών και σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα. Υποδεχόμαστε με καμάρι το πρώτο από τα 46 ολοκαίνουργια airbus της Aegean. Μια παραγγελία σε μέγεθος ανάλογες με εκείνες των διεθνών κολοσσών του κλάδου», είπε ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τόνισε μάλιστα ότι η παραγγελία αυτή παραπέμπει σε ηρωϊκούς καιρούς του παρελθόντος κι έκανε αναφορά στο 1930 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ίδρυε την Ελληνική Πολιτική Αεροπορία αλλά και στη χρυσή εποχή των αεροπορικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα, τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης δημιουργούσε και έστελνε στις πέντε ηπείρους την Ολυμπιακή Αεροπορία. «Άξιος συνεχιστής αυτής της παράδοσης ενός αιώνα είναι η Aegean».

Στη συνέχεια κάνοντας ειδική μνεία στον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι διάδοχοί του θα βαδίσουν στα χνάρια «αυτού του ανήσυχου επιχειρηματία, αυτού του υπεύθυνου εργοδότη» και θα «κάνουν πράξη το όραμά του για μια ελληνική εταιρία κυρίαρχη στους ουρανούς του κόσμου». Επεσήμανε επίσης πως δεν είναι τυχαίο ότι για εννιά συνεχόμενα χρόνια η Aegean ανακηρύσσεται ως η καλύτερη περιφερειακή εταιρεία της Ευρώπης. Τόνισε ότι αυτά τα 20 χρόνια την έχουν επιλέξει 141 εκατομμύρια επιβάτες και διαθέτει ένα κρυστάλλινο ιστορικό σε θέματα ασφάλειας και έχει καταστεί στην πράξη ο εθνικός μας αερομεταφορέας.

Παράλληλα, είπε ότι η κυριαρχία της Aegean παραμένει ένα μεγάλο παράσημο για τους 3.100 εργαζόμενους και τους 2.000 που απασχολούνται στην επίγεια εξυπηρέτηση. «Τους αξίζουν, σας αξίζουν συγχαρητήρια για την εταιρεία την οποία έχετε χτίσει».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι και «πολιτική η παρουσία του καθώς σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στις επενδύσεις καθώς σε αυτές υστερούμε ακόμη κατά 8 μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου». Και παράλληλα όπως είπε «δηλώνει το ενδιαφέρον μας για νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και στην τόνωση των ασφαλιστικών ταμείων. Όλα αυτά μεταφράζονται σε συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα… Να λοιπόν γιατί η κυβέρνηση και η σωστή επιχειρηματικότητα συναντώνται στο ίδιο κοινωνικό μήκος κύματος. Γιατί παράγοντας νέο πλούτο η δεύτερη, επιτρέπει στην πρώτη να τον διανείμει δίκαια προς όφελος όλων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέχεια αναλυτικά στοιχεία για την Aegean και τη θυγατρική της Olympic Air που δείχνουν όπως είπε ότι «πρόκειται για μια τεράστια συμβολή στον Τουρισμό, στην Οικονομία συνολικά αλλά και στη συνολική επικοινωνία και συνοχή».

Επεσήμανε επίσης ότι μίλησε για σωστή επιχειρηματικότητα και το εννοεί γιατί αν και ο κλάδος χαρακτηρίζεται από μεγάλη εποχικότητα, το 90% των εργαζομένων της Aegean απασχολούνται και τους χειμερινούς μήνες. Περισσότεροι από τους μισούς είναι κάτω των 35 ετών και 600 από αυτούς συμμετέχουν στα κέρδη της εταιρείας με τη μορφή bonus.

Επίσης, τόνισε την έμφαση στην καινοτομία και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται σε τεχνολογίες αιχμής, που σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Κι από αυτή την άποψη η Aegean συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό κι ενώ πετάει στους αιθέρες δείχνει ότι πατάει σταθερά στη γη». Τόνισε δε, πως αυτό είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα ειδικά από τις μεγάλες επιχειρήσεις κι αποτελεί ένα δείγμα εμπιστοσύνης στη δυναμική που ήδη αναπτύσσεται στον τόπο μας. Ευχήθηκε μάλιστα να βρεθούν κι άλλοι μιμητές σε αυτή την άμιλλα της προόδου.

Ολοκληρώνοντας ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο μεγάλο έργο της θεμελίωσης του αεροδρομίου στο Καστέλι και στην παράλληλη επένδυση αναβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα προχωρά όλο και πιο δυναμικά στον τομέα των αερομεταφορών ενισχύοντας τη θέση της και στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού».

Και ο πρωθυπουργός έκλεισε τονίζοντας: «γιορτάζουμε σήμερα εδώ μια αμιγώς ιδιωτική και 100% ελληνική επένδυση που ανανεώνει το σήμα της και τους υψηλούς της στόχους και ο συμβολισμός αυτός αποτυπώνεται καθαρά στην αντίληψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη». Δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση «θα στηρίξει κάθε τολμηρή επιχειρηματική πρωτοβουλία απελευθερώνοντάς τη από γραφειοκρατικά δεσμά και την πνιγηρή φορολογία και θα προικοδοτήσουμε τη χώρα με υποδομές και δίκτυα αιχμής που θα διευκολύνουν παρόμοια τέτοια εγχειρήματα». Απευθύνθηκε στους Έλληνες επιχειρηματίες με «αίσθημα ευθύνης» και τους κάλεσε να πάρουν μέρος στην επανεκκίνηση της χώρας, να επενδύσουν και να εμπιστευτούν τους Έλληνες εργαζόμενους. «Θα βγείτε κερδισμένοι εσείς, θα βγει νικήτρια η πατρίδα», είπε καταλήγοντας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ο Μητσο Τακης Χωνει την Μουρη του εκει που μπορει να ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ

  Σαν να ειναι ο Κυριος Συνττελεττης του υπο ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΕΡΓΟΥ ετσι και με την AEGEAN Δεν Εχασε την Ευκαρια να ΦΑΝΕΙ οτι ΑΥΤΟΣ ειναι !Έτσι οι ΣΑΝΟΦΑΓΟΙ που τον ΨΗΦΙΖΟΥΝ τον Θαυμάζουν με Ανοιχτο το ΣΤΟΜΑ και χειροκροτούν λέγοντάς Αυτος ειναι ΗΓΕΤΗΣ !.........ΙΑΣΩΝ !

 2. avatar Μητσο Τακη ! Μακρια Απο την AEGEAN Πηγες παλι για Αυτοπροβολη !

  ΘΕΣ να ΠΕΙΣ στους ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ σου Οτι και η AEGEAN ειναι ΕΡΓΟ σου ! Μονο που η AEGEAN Δεν σε Εχει Αναγκη και μη Χώνεις και εκεί την Μούρη σου για να ΔΕΙΞΕΙΣ και εκει Οτι ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ! Μονο αυτα ξερεις ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΙΔΕΑ δεν ΕΧΕΙΣ

 3. avatar Bonus πόντους

  Είναι ο καλύτερος πελάτης της Aegean!
  Στα συνεχή ταξίδια αναψυχής με την πολυπληθή συνοδεία του.
  Όταν δεν ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό.
  Φυσικά με δικά μας έξοδα.

 4. avatar ΓΙ 78

  ΜΗΝΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΕΞΩ ΑΠΟ\'ΔΩ JUNIOR. ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΡΑΤΑΕΙ 2,5 ΜΕ 3 ΜΗΝΕΣ Η ΑΥΡΑ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει