Την προειδοποίηση ότι υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα φασισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο Φώτης Κουβέλης τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών με αφορμή τις εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή. Και είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ: «Δεν πρέπει να κάνουμε την Χ.Α. και τα γεγονότα συντελεστή των εξελίξεων». Όμως, ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε εκλογές και μέσα στο 2013.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μίλησε ακόμη και για το θέμα της χρηματοδότησης για τη δραστηριότητα του κόμματος και ζήτησε σύγκληση όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου έναντιον της ναζιστικής απειλής.

Και τόνισε ότι στελέχη της Ν.Δ. και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι το κόμμα είχε θέσει θέμα Χ.Α. κατά τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα.

«Καθυστερούσαν τους φακέλους οι αρμόδιοι για τη ΧΑ. Υπήρχε θεσμική χαλάρωση, και το μη “θίγετε τα κακώς κείμενα”» σημείωσε.

Και τόνισε: «Η δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος και με ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας που όμως μπορεί να μεγαλώσουν, να μην γενικεύσουμε, μικροί αλλά υπαρκτοί θύλακοι».