Μενδώνη: Το 2020 θα είναι η χρονιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης μίλησε η υπουργός Πολιτισμού


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:42
16/01/2020
Μενδώνη: Το 2020 θα είναι η χρονιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
3
loading

Για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μίλησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, για τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς, την ανακοίνωση του προγραμματισμού του 2020 και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

«Στην τελική ευθεία για την αναγέννησή του μπαίνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο 2020», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η κ. Μενδώνη είπε ότι «το 2020 θα είναι η χρονιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, γιατί πλέον θα αρχίσουν τα πράγματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία για την αναγέννησή του. Ο στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να γίνει ένα μουσείο, όχι απλώς διεθνών προδιαγραφών, αλλά ό,τι καλύτερο για να φιλοξενήσει την Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης, διεθνώς».

«Ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ο στόχος είναι, όχι μόνον η μεγάλη επέκταση εν υπογείω του Μουσείου, που θα επιτρέψει να εκτεθούν οι πολύτιμες συλλογές του με τρόπο άριστο και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, αλλά να του δώσει ανάσα με τη διασύνδεσή του με το Ακροπόλ και με τη συλλειτουργία του με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα σημάνει την αναγέννηση και του κέντρου της Αθήνας. Είδαμε πόσο καταλυτική μπορεί να είναι μια παρέμβαση, όπως αυτή που έγινε στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας ή στην ίδρυση και τη λειτουργία του Μουσείου της Ακροπόλεως. Μια αντίστοιχη αναγέννηση, που φιλοδοξούμε και προσβλέπουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνει για τον άξονα της Πατησίων, έτσι όπως ορίζεται από την Ομόνοια μέχρι το Πεδίον του Άρεως και τη Φωκίωνος Νέγρη», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΔΝ

    Μακάρι να γίνει έτσι όπως το λένε. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αθήνας (Μουσείο, Μαυρομματαίων, Πεδίον του Αρεως) που σήμερα χαρακτηρίζονται από τα ναρκωτικά, το παρεμπόριο κλπ. Πρέπει να συνδυαστεί με τον καλλωπισμό της οδού Πατησίων από Φωκίωνος Νέγρη μέχρι Ομόνοια, με την πεζοδρόμηση της οδού Μαυρομματαίων από Μουσείο έως Λεωφ. Αλεξάνδρας, με την απομάκρυνση των ΚΤΕΛ Αττικής και Θεσσαλονίκης και βεβαίως με ισχυρή αστυνόμευση όλης της περιοχής και των παράλληλων και κάθετων δρόμων. Ολα αυτά μπορούν να γίνουν άμεσα και να δώσουν άμεσα αποτελέσματα. Μακάρι....

  2. avatar Όραμα

    Μια μελαγχολική χειμωνιάτικη μέρα, στην αρχή της κρίσης, είχα εγκλωβιστεί στην κίνηση στην Πατησίων, στο ύψος της Τοσίτσα με το Πολυτεχνείο μπροστά μου. Μουτζουρωμένο, χορταριασμένο,απαξιωμένο, στην Τοσίτσα κάναν πιάτσα τότε οι τοξικομανείς. Μια άθλια εικόνα.Έχω μεγαλώσει στην Ηπείρου (δεν ζω πια στο κέντρο) και περνούσα κάθε μέρα έξω από το Πολυτεχνείο για να πάω στο σχολείο. Ήταν καμάρι ομορφιάς και ξακουστή για την αξία της Σχολή. Κι έτσι όπως στεκόμουν, πέρασε μια εικόνα μπροστά από το μάτια μου: Ένα υπέροχο μεγάλο γραφείο, ο Αβέρωφ-Τοσίτσας όρθιος μπροστά του με τα χέρια ακουμπισμένα στο γραφείο και σκυμμένος πάνω σε αρχιτεκτονικά σχέδια και ο αρχιτέκτονάς του (που δεν γνωρίζω ποιος ήταν) να του εξηγεί την λειτουργικότητα των κτιρίων και το όραμα του Πολυτεχνείου. Ξανασήκωσα τα μάτια μου και είδα την καταστροφή του οράματος ενός ευπατρίδη. Είμαστε μια χώρα αχάριστων και ανίκανων. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό το μετατρέπουμε σε ιδεολογία για να μην κάνουμε την αυτοκριτική μας. Ας το αντιστρέψουμε.

  3. avatar spyrospeiratis

    ΕΥΓΕ κ. ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΑΜΕΣΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. ΚΑΙ ΤΟΥ Ο.Π.Α. [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει