«Η δικομματική κυβέρνηση λειτουργεί ως μηχανισμός ηγετικών ομάδων που είναι ξεκομμένες από την κοινωνία. Διαχειρίζεται μόνο τις εντολές των δανειστών, χωρίς αντίλογο αλλά και χωρίς να μπορεί να δώσει καμία προοπτική και ελπίδα στη χώρα» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», Χρήστος Ζώης, στη σημερινή του ομιλία στην 1η Σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, ο κ. Ζώης τόνισε ότι αποτελεί την επικύρωση του διαζυγίου μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας και πρόσθεσε ότι «πέραν του μέτρου των απολύσεων, οι κυβερνώντες δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα απολύτως σχεδιασμό, κανέναν οδικό χάρτη για τη Δημόσια Διοίκηση». Επεσήμανε επίσης ότι η Νέα ΜΕΡΑ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει και είχε ενημερώσει τον λαό για τη λήψη νέων δυσβάσταχτων, επώδυνων και οριζόντιων μέτρων από την κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Ζώης είπε ότι ο κ. Σαμαράς «δεν διστάζει προκειμένου να κερδίσει χρόνο, να παίζει επικοινωνιακά θέτοντας ψευδή και ανούσια διλήμματα προς τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» ενέταξε την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, στο πλαίσιο προεκλογικής επικοινωνιακής στρατηγικής προκειμένου να πειστεί ο γερμανικός λαός να επανεκλέξει την Αγκ. Μέρκελ, ενώ κάλεσε τη δικομματική κυβέρνηση να σταθεί απέναντι στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, εκφράζοντας μια σαφή και τεκμηριωμένη θέση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, καθώς και να μπει εμπόδιο σε όποια νέα αξίωσή του, όπως την πολυσυζητημένη μεταφορά της μισθοδοσίας του κλήρου από υποχρέωση του κράτους σε υποχρέωση της Εκκλησίας.

Ο κ. Ζώης καταλήγοντας στην ομιλία του, τόνισε ότι «μπροστά στο θλιβερό και καταθλιπτικό περιβάλλον που μαστίζει τη χώρα, η «Νέα ΜΕΡΑ αποτελεί τη μόνη φωνή αξιοπρέπειας και δίνει το όραμα στο λαό μας να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε τις τύχες της χώρας μας στα χέρια μας».

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος εξέλεξε παμψηφεί γραμματέα της τον Μιχάλη Γιαννάκη.

Ο νέος γραμματέας στη ομιλία του έθεσε ως πρωταρχικούς στόχους την αύξηση των μελών με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, την αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, την περιφερειακή οργάνωση του κόμματος, την πλήρη ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού για οποτεδήποτε προκύψουν νέες εκλογές, με τη σωστή προετοιμασία των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια και τέλος, και την οργάνωση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου.