Παραβίαση των δικαιωμάτων των κρατουμένων διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Υπερπλήρεις οι κλειστές φυλακές αλλά άδειες οι αγροτικές»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:15
22/10/2019
Παραβίαση των δικαιωμάτων των κρατουμένων διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ
13
loading

Ζήτημα παραβίασης των δικαιωμάτων των κρατουμένων εγείρουν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης δεν εξετάζονται τα αιτήματα των κρατουμένων για μεταγωγή.

Με την ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, δεν έχει συγκροτηθεί η αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, ένα κεντρικό όργανο άσκησης της σωφρονιστικής πολιτικής, με καίριο ρόλο και για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και με ζωτική σημασία για την άσκηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

«Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται γιατί τα αιτήματά τους για μεταγωγή δεν εξετάζονται, στερούνται το δικαίωμα μεταγωγής τους σε αγροτική φυλακή για εργασία, ενώ και τα καταστήματα κράτησης δεν μπορούν να διαχειριστούν τον πληθυσμό των κρατουμένων που βρίσκονται σ' αυτά» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και επικαλούνται στοιχεία του Οκτωβρίου που δείχνουν ότι στις τέσσερις (4) αγροτικές φυλακές, κρατούνταν συνολικά 596 κρατούμενοι, ενώ με βάση την επίσημη χωρητικότητα, υπάρχουν 1062 θέσεις.

«Την ίδια στιγμή δηλαδή που πολλές κλειστές φυλακές είναι υπερπλήρεις, οι αγροτικές φυλακές είναι άδειες, καθώς η πληρότητά τους δεν υπερβαίνει το 56%, με αρνητικές συνέπειες και στην παραγωγική δραστηριότητά τους». Όσες μεταγωγές πραγματοποιούνται, αποφασίζονται αποκλειστικά με την εξαιρετική διαδικασία της διαταγής γενικού γραμματέα, χωρίς δηλαδή την εγγύηση που προσφέρει ένα συλλογικό όργανο και ιδίως η συμμετοχή εισαγγελικού λειτουργού σ' αυτό, προσθέτουν οι βουλευτές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Ελληνοαμερικανος

  Χαχαχαχαχα πουθενά στον κόσμο αντιπολίτευση δεν ασχολείται με τους φυλακισμένους ούτε αυτό το κομμουνι ο ομπαμα δεν το έκανε,αδιανόητα πράγματα πρεπει να είναι πολύ βαθιά η σήψη στην πατρίδα.

 2. avatar όλο εκπλήξεις

  είναι οι συντροφοφασίσστες. Δεν ήξεραν τα 4,5 χρόνια που τυραννούσαν τους Έλληνες. Ξαφνικά είδαν ότι οι φυλακές ασφυκτιούν. Να αφήσουμε λοιπόν άλλες 15.000 κακούργους ελεύθερους. Γιατί δεν το λένε;

 3. avatar φωφω

  Εκτίσεως ποινής σε αγροτική επίσης πραγματοποιητε με τη μετάβαση των (πταίσμα). Με την ενασχόληση τους σε αγροτικές(εργασιακές)εκτάσεις επί εποπτεία. Μετατρέπετε έτσι η ποινή 1χ2 δηλαδή 1έτος=6μήνες.

 4. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Εγκληματίες κια Σύριζα το ίδιο μαγαζί. Την επόμενη φορά που θα ατραγγαλισουν κάποια γιαγιά ή θα σκοτώσουν κάποιον ξέρετε ποιος τους αβανταρει.

 5. avatar Πρώην

  Να μήν δούμε τον κομματικό μας στρατό...

 6. avatar jasmine

  Προστασία στους βαρυποινητες και λαθρο. Αυτός είναι ο Τσυριζα

 7. avatar Πελασγος

  Η μόνη διέξοδος τα άπλυτα στα ξερονήσια να ξεβρωμίσει ο τόπος κουλη ακούς;

 8. avatar Νικος χασαπης

  Οι αμόρφωτοι άπλυτοι υπερασπίζονται τους ψηφοφόρους τους κουλη ξυπνά.

 9. avatar φωφω

  Αγροτική φυλακή=αγροτικά αδικήματα=αγροζημιες(κλοπές,φθορές),αγροτικές παραβάσεις(μετακινήσεις συνόρων,μη πληρωμή εισφορών),αγρονομικές παραβάσεις(μη τήρησις των αγρονομικών διατάξεων) .

 10. avatar αιγαλεωτης

  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΡΕ....ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΗΝ [...]........

 11. avatar φωφω

  Οι φυλακές διακρίνονται σε εγκληματικές,επανορθωτικές ,στρατιωτικές,αγροτικές,γυναικείες και ανηλίκων. Η διάκρισις αυτή εξαρτάται από το είδος της ποινής και τον τρόπο της εκτίσεως της . Οι υπόδικοι και οι κατάδικοι .

 12. avatar Προστασια με τα ουα της

  Που πηρε λεει το μεγαλυτερο ποσοστο στιες εκλογες? Στις φυαξες οεο!οεο!

 13. avatar Alofron

  Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει