«Εμείς δεν θα σπεκουλάρουμε πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα του προσφυγικού, όπως έκανε η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και όπως συνεχίζει και στην κυβέρνηση» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για «καταστροφική αδράνεια τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης» και «επιστροφή σε επικίνδυνες πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού» και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στους ανθρώπους που βασανίζονται και ζουν σε αντίξοες συνθήκες και θα πιέζουμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της».

Εξάλλου, χαρακτήρισε «ενδιαφέρον, γόνιμο και παραγωγικό» το τελευταίο τριήμερο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας για να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να αντιστοιχιστεί με τις χιλιάδες κόσμου που είναι κοντά μας».

Όπως είπε, «η διεύρυνση για εμάς δεν έχει μόνο ποσοτικά χαρακτηριστικά, άλλα έχει ως στόχο το άνοιγμα προς την κοινωνία, τη σύνδεσή μας με τους χώρους εργασίας και με τις γειτονιές» και υπογράμμισε πως «η Αριστερά είναι για τα δύσκολα».

«Αυτό που θέλουμε, είναι να διαμορφώσουμε ένα όραμα για την κοινωνία του αύριο», είπε καταλήγοντας.