Κουτσούμπας: Πίσω από την κατάργηση ασύλου κρύβεται το Πανεπιστήμιο ΑΕ

«Όσα λέτε περί πάταξης της εγκληματικότητας, της ανομίας, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:12
08/08/2019
Κουτσούμπας: Πίσω από την κατάργηση ασύλου κρύβεται το Πανεπιστήμιο ΑΕ
20
loading

«Πίσω από την επιμονή της κυβέρνησης για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κρύβεται ότι η κυβέρνηση φτιάχνει το Πανεπιστήμιο Α.Ε. και απαιτείται σιγή νεκροταφείου, για να εφαρμοστεί ανεμπόδιστα η πολιτική που προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, που επιτάσσει την υπαγωγή της έρευνας στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας», ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ολομέλεια.

«Αυτό το πανεπιστήμιο - επιχείρηση το υπηρέτησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έδωσαν άσυλο στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να αλωνίζουν μέσα στα πανεπιστήμια», είπε ο γγ του ΚΚΕ.

«Δεν είναι τυχαίο ότι, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, η ΝΔ έκανε σημαία της το πανεπιστημιακό άσυλο, που ήταν μια κατάκτηση του Κινήματος, για σηματοδοτήσει την ένταση της καταστολής, του αυταρχισμού που πάει χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και σχολίασε ότι «η κυβέρνηση ξεκινάει με το άσυλο, γιατί εκτιμάει ότι της είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει με μια κατάκτηση του λαού και της νεολαίας, που όλα αυτά χρόνια συκοφαντήθηκε, διαστρεβλώθηκε βάναυσα, κακοποιήθηκε, εξαιτίας και της δράσης συγκεκριμένων μηχανισμών, συμμοριών που καμία απολύτως σχέση έχουν με το φοιτητικό κίνημα. Ιδίως για τους μηχανισμούς και τις συμμορίες που όλα αυτά τα χρόνια δρουν, ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι η δράση τους είναι "είτε με την ανοχή είτε ακόμα και τη στοργή των κυβερνήσεων και του κράτους, ενίοτε και με την καθοδήγησή τους».

«Όσα λέτε περί πάταξης της εγκληματικότητας, της ανομίας, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας, που αναρωτήθηκε «γιατί άραγε δεν έκανε σημαία της την πάταξη της ανομίας, σε περιοχές της Αθήνας, της Αττικής που ούτε άσυλο υπάρχει και που ούτε πανεπιστημιακά ιδρύματα, υπάρχουν εκεί», αλλά είναι περιοχές που δεν προσφέρονται για τις επενδύσεις των φίλων.

Ο γγ του ΚΚΕ αναρωτήθηκε επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε σημαία της την πάταξη της ανομίας στους χώρους δουλειάς, της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας. «Καθημερινά, έρχονται στο φως γεγονότα τρομοκρατίας, εγκληματικής συμπεριφοράς εργοδοτών, όπως το πρόσφατο περιστατικό στην Κέρκυρα, που δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας» ανέφερε.

Αυτοδιοίκηση

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις διατάξεις για την Αυτοδιοίκηση. «Την αναλογική, εμείς την ψηφίσαμε, στους δήμους και στις περιφέρειες. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα σκίζει τα ιμάτια του, για το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, αυτή την αναλογική την έφερε κουτσουρεμένη και κολοβή, αφού άφησε εκτός αναλογικής την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών», είπε.

Και πρόσθεσε ότι η ΝΔ σήμερα «κλαψουρίζει για τη δήθεν ακυβερνησία των δήμων, αν και ξέρει καλά πως καμία ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί στους μνημονιακούς νόμους, υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας που εξασφαλίζουν την κυβερνησιμότητά τους, δηλαδή, την αντιλαϊκή λειτουργία των δήμων».

«Την πολιτική αυτή», είπε, «τη διευκόλυνε και την ενίσχυσε και ο Καλλικράτης και ο Κλεισθένης με τρόπο ώστε οι ΟΤΑ να λειτουργούν ως αυτοτελείς επιχειρήσεις εμπορευματοποιώντας ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες στο λαό».

Στο σημείο αυτό, ο γγ του ΚΚΕ κατήγγειλε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν τελικά με την κύρια επιδίωξη του Κλεισθένη, δηλαδή, τα κύρια έσοδά τους οι δήμοι, να τα αντλούν κατευθείαν από τις τσέπες των δημοτών. Μόνο που η ΝΔ πηγαίνει, όπως είπε, ένα βήμα πιο πέρα με την πρότασή της για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.

«Αντί να τον καταργήσει εδώ και τώρα, βάζει τους δήμους να τον επιβάλουν», είπε. Μέρος του σχεδιασμού είναι, όπως εξάλλου επισήμανε, είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ που ανοίγει το δρόμο στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν μακροχρόνια, με ληστρικούς τρόπους τη δημοτική περιουσία.

Αδιατάρακτη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής

Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, είπε ότι «στόχος είναι να θωρακιστούν θεσμοί του σάπιου συστήματος» και «επιδιώκεται, μέσω των νόμων και των προσώπων που τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης, η πιο άνετη και αδιατάρακτη συνέχεια της πιο αντιλαϊκής πολιτικής, δηλαδή της πολιτικής που η κυβέρνηση κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους προγόνους της και τώρα θέλει να την επεκτείνει».

Όλα αυτά, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ οι θεσμοί πιέζουν για περισσότερο fast truck διαδικασίες και η κυβέρνηση δείχνει πως θα εμπεδωθεί ακόμα περισσότερο το περιβόητο δόγμα «νόμος και τάξη» και πως θα αναχαιτιστούν οι αγώνες του λαού. Με άλλα λόγια, «η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της ώστε το πολιτικό σύστημα να είναι πιο θωρακισμένο απέναντι στη λαϊκή πίεση, στη λαϊκή διεκδίκηση».

Ταύτιση πολιτικών

Ο γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε προσχηματική την αντιπαράθεση που υπάρχει αυτές τις ημέρες ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την "άλωση του κράτους", διότι στην πραγματικότητα ταυτίζονται οι πολιτικές τους.

«Πάρτε για παράδειγμα τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που τόσος ντόρος έγινε. Οι όποιες αλλαγές κάνει η ΝΔ δεν αλλάζουν ουσιαστικά τις διατάξεις που ψήφισε, άρον άρον προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Και πρόσθεσε: ότι «τέτοιες είναι διατάξεις που εισάγουν μια σειρά αντιδραστικούς θεσμούς όπως η ποινική συνδιαλλαγή, που ενισχύουν τους ισχυρούς και πλήττουν εκείνους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν το δίκιο τους» και «άλλες προβληματικές διατάξεις, που οδηγούν σε οριζόντια μείωση των ποινών, ακόμα και για βαριά κακουργήματα, διατάξεις που επιδρούν σε πολύ σοβαρές υποθέσεις, όπως, για παράδειγμα η δίκη της ναζιστικής, εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, υποθέσεις για σκάνδαλα σοβαρής οικονομικής φύσης και πρόσφατα η απαράδεκτη αποφυλάκιση Κορκονέα όπου αξιοποιήθηκε από τους δικαστές ο νέος Ποινικός Κώδικας».

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει σήμερα το πιο αντιδραστικό και αυταρχικό της πρόσωπο, γιατί η προηγήθηκε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συκοφάντηση αριστερών και αξιών και με την υπονόμευση του όποιου ριζοσπαστισμού, με την αποθέωση των αγορών, ακύρωσε θετικές διεργασίες, θετικά αντανακλαστικά που υπήρχαν μέσα στο λαό, στο κίνημα, και επέτρεψε στη ΝΔ να εμφανίζεται σήμερα με τη σημαία της σιδερένιας πυγμής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar Theofrastos

  Αν η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν συνδεθεί με την πραγματική οικονομία δεν έχει λόγο ύπαρξης....

 2. avatar titanic

  Πάντως, αν θυμάμαι καλά, (από τα τραγούδια του Πανούση) την δεκαετία του 80, η νεολαία του κόμματός σας, πλακωνόταν στο ξύλο με τους τότε αναρχαριστεριστές, προκειμένου να επιβάλλει την τάξη στα Πανεπιστήμια.
  Γιατί αρνείστε στο Κράτος, αυτό που οι ίδιοι κάνατε τότε που είχατε ισχύ στα Πανεπιστήμια;

 3. avatar Μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου…

  Έρχεται η κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η δική σου κατάργηση τρολάκι της συμφοράς!

 4. avatar Ζήτω το ΚΚΕ

  Δημήτρη μου πηγές τις διακοπές σου και ήρθες ορεξατος. Μεγάλε κουμμουνα δεν θέλουμε αλητεία, κόμματα, εμπόρους ναρκωτικών δεν θέλουμε μαζοχας κουμμουνιστες που ελπίζουν στη [...].

 5. avatar ειναι

  η μονοι που τους πληρωνει ο ελληνικος λαος και δεν παιρνουν θεση για τπτ.ταιστε τους χαραμοφαηδες ζωα.

 6. avatar Πολυ ΣΩΣΤΟΣ ο κύριος ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ για το Πανεπιστημιακό ΑΣΥΛΟ

  Η ΔΕΞΙΑ και η ΑΚΡΑΔΕΞΙΑ που Ανέλαβαν ΛΑΘΡΑΙΑ την ΚΥΒΕΡΝΥΣΗ Πισω απο τις Πλάτες του Ελληνικου ΛΑΟΥ Συμμαχοντας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενα ΣΚΟ ΠΟ Εχουν τον ΑΚΡΑΤΟ και ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ εισ ΒΑΡΟΣ του Ελληνικου Λαου........ΙΑΣΩΝ

 7. avatar Ακροαριστερα και κομμουνισμός

  Να ποιοι μας ταλαιπωρούν τόσα χρόνια με την ασυλία εγκληματικοτητας και βασανισμου κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

 8. avatar titanic

  Ολο λόγια και ψέματα είστε. Τα παιδιά σας όλοι τα στέλνετε σπό το προνήπιο στα Ιδιωτικά και για Πανεπιστήμιο στο Εξωτερικό.Αλλά το όραμα σας για τον Λαό είναι το ξεχαρβαλωμένο Πανεπιστήμιο και το Μπάχαλο του Οικονομικού Πανεπιστημίου...
  Για το Λαό κηρύσσετε την ΜΙΖΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ.
  Και όλα αυτά περί ΑΕ και εμπορευματοποίησης των Πανεπιστημίων, εντάξει, ξύλινη γλώσσα, τα ίδια και τα ίδια, αλλά η ίδια σας η ζωή άλλα δείχνει.

 9. avatar Social Distortion.

  Σύντροφε, πες μας τι ίσχυε στα πανεπιστήμια στην μαμά πατρίδα στο την Σ. ΕΝΩΣΗ???!!!!!!

  1. avatar agilotos.stravos

   Ξυλο.Μονο ξυλο.Τσακισμα σε οποιον παει να κανει καταληψη η να βγαλει αντικαθεστωτικο λογο.Κι εκει δεν πηγαινε η αστυνομια,αλλα στρατος.Ετσι εκαναν οι κοκκινοφασιστες.Φιμωση της ελευθερης διακινησης ιδεων.Κομμουνισμος βλεπεις.Σ\'αρεσει η προτιμας καπιταλισμο προδοτα?

 10. avatar κουτσουμπα σοβαρεψου….

  μην πετας μπαρουφες...θες ασυλο για βομβιστες???για την ανομια??για τα μπαχαλακια??να καινε την περιουσια μας??????με απογοητευσες........ειχα μια συμπαθεια για σενα.......εμεις οι απλοι πολιτες θελομε ασφαλεια....το καταλαβες??δεν εχομε εμεις ασυνομικους οπως εσας......

 11. avatar ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΡΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ν\' ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ;;;;
  ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!
  ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ;;;;;;;;
  ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;;;;;
  ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ;
  ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΗΛΗΘΙΩΝ !!!!!!!!!!!1

 12. avatar Χαχαχαχαχχαχαα!

  Χαχαχαχαχαχααα, φοβάται ο ταβερνιάρης μήπως με την κατάργηση ασύλου και φρενάρει η στρατολόγηση νέων προβάτων της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια!

  1. avatar ναι αλλά

   το μεγαλύτεο μαντρί το έχει η νδ και ακολουθεί η πασπ

 13. avatar Theofrastos

  Πριν καποια χρονια βαφτηκε το κτιριο του Πανεπιστημιου Ξανθης, την επομενη μερα οι Κνιτες βρηκαν καμβα για να γραψουν με τεραστια γραμματα τα γνωστα τους συνθηματα. Στις εκλογες του \'15 οι κκεδες ηταν αυτοι που γεμισαν την Καβαλα με τρικακια....Θελουν ενα πανεπιστημιο με αιωνιους φοιτητες, με μελλοντικους ανεργους , αφου αυτο δεν εχει καμια συνδεση με την πραγματικη οικονομια, κι απο αυτους αντλουν τα μελη τους. Η συνδεση της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης με την πραγματικη οικονομια ειναι μονοδρομος αν θελουμε ο κοπος κι οι θυσιες των παιδιων να εχουν αντικρισμα. Οι κκεδες ειναι καταδικασμενοι στη ληθη της γραφικοτητας τους...

 14. avatar Αριστερός ηλιθιος

  Όλα αυτά που θέλουν να επιβάλουν τα απολιθώματα του κομμουνισμού, ήταν ανεκτά επι Στάλιν στην σοβιετια?

 15. avatar .;.

  Μια ζωή ίδιες κουβέντες. Όλοι οι αριστεροί είναι οι πιο συντηρητικοί και οπισθοδρομικοί μ[..]ς παγκοσμίως. Πάντα με κρατικό χρήμα να διαβιούν βεβαίως

 16. avatar jim

  Σε ποιο πλανήτη ζει αυτός ο ανεπάγγελτος που τον πληρώνουνε όλοι εμείς

 17. avatar Master of Papets

  Εμ δεν σας αρέσει που θελει την κατάργηση του ασύλου διοτι θα γινουν τα πανεπιστημια παλι σωστες σχολες...θελει το ΚΚΕ να έχει την ΚΝΕ και τις λοιπες παρατάξεις για να βγαζουν οπαδους...οχι φιλε δεν παει αλλο...

  1. avatar Διδάκτορας

   Εγώ στα πανεπιστήμια πιο πολύ την ΔΑΠ βλέπω παρά την ΚΝΕ. Μολύνουν το πανεπιστήμιο χρόνια τωρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει