Αρκετά ήταν τα ονόματα από το χώρο του αθλητισμού που είχαν κατέβει στον πολιτικό στίβο και μπήκαν στη βάσανο της κάλπης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

O Βασίλης Κικίλιας εκλέχτηκε πίσω από την Όλγα Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών. Με σχεδόν 37.826 ψήφους. Η Άννα Καραμανλή θα συνεχίσει να έχει παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς εκλέχθηκε στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, εκλέχθηκε η Σοφία Σακοράφα, πρωταθλήτρια ακοντισμού, στο Νότιο Τομέα Αθηνών με το «Μέρα25» του Γιάννη Βαρουφάκη.

Στους ηττημένους της κάλπης καταγράφεται ο Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεχθεί με τη Νέα Δημοκρατία, όπως κι ο Τάκης Φύσσας.

Όπως, αναφέραμε και νωρίτερα εκτός έμεινε και ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Στη Ζάκυνθο ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την έδρα κι έτσι ο Σταύρος Κοντονής έμεινε εκτός.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας δεν κατάφερε να εκλεγεί ξανά, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών δεν τα κατάφερε η Ελένη Αυλωνίτου, ενώ ο Στιβ Γιατζόγλου κατέβηκε με την Χρυσή Αυγή που έμεινε εκτός Βουλής.

Τέλος, ο Κυριάκος Κυριάκος, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που κατέβηκε με το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπως και η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη που ήταν υποψήφια στη Β’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία.