Αχτσιόγλου: Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία

«Η μεσαία τάξη επλήγη περισσότερο το 2010-2014»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:55
13/06/2019
Αχτσιόγλου: Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία
45
loading

Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί τη χώρα σε χρεωκοπία, υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο ρ/σ News 247 και εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του ότι κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα των επιχειρήσεων, καθώς επίσης ότι αποφεύγει το ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θέλει να αποκρύψει τις αντιλαικές πτυχές του προγράμματός του.

«Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε να κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα τόσο όσον αφορά τα βασικά εργασιακά δικαιώματα -με τη μείωση των ελέγχων για την παραβίασή τους-, όσο και σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που γίνονται από τον ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα, καθώς η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα -που προσπαθεί να το κρύψει- και που το είδαμε πριν από το 2010 και είχε συνέπειες καθώς οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία».

Εξήγησε ότι «η θέση της ΝΔ για μεγάλες φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα μερίσματα, που προβλέπει το πρόγραμμά της, είναι ένα μέτρο που από μόνο του κοστίζει 1,5 δισ. Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα, για να σαρώσει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα». Με αυτό τον συνδυασμό είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία της οικονομίας, είπε η κ. Αχτσιόγλου και «καλό είναι ο κόσμος να το ξέρει γιατί στην προεκλογική περίοδο προσπαθούν να το κρύψουν».

Σημείωσε δε, ότι το ζήτημα δεν είναι αν ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε μία λάθος λέξη αλλά η ουσία του προγράμματός του. Ενδεικτικά ανέφερε ότι στα εργασιακά η ΝΔ, ουδέποτε ψήφισε διατάξεις προστασίας της εργασίας. «Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ένα μείγμα πολλών βαρών και πολιτικών λιτότητας για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», είπε η κυρία Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι «αντίθετα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μελετημένο και κοστολογημένο και βασίζεται σε ένα ισορροπημένο μείγμα για την τόνωση της ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προστασία και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

«Οι αυξήσεις μισθών έχουν αναπτυξιακή δυναμική»

Αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη δημιουργία την επόμενη τετραετία 500.000 νέων θέσεων εργασίας λέγοντας ότι ήδη την περασμένη τετραετία υπήρξε μείωση της ανεργίας κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες και ότι από την αρχή του χρόνου καταγράφεται ρεκόρ στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υποστήριξε ακόμη ότι η αύξηση των μισθών που ήδη εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναπτυξιακή δυναμική καθώς τόνωσε την κατανάλωση, αντίθετα το σχέδιο της ΝΔ που προβλέπει συρρίκωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αντιαναπτυξιακό και επιπλέον θα οδηγήσει σε εκτίναξη της ανεργίας.

Συνεχίζοντας την κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ, ανέφερε ότι «επαναλαμβάνουν συνεχώς τη μείωση δαπανών και την επαναφορά του μνημονιακού 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Παράλληλα λένε ότι θα κάνουν προσλήψεις στην Παιδεία και στην Υγεία και στην Αστυνομία. Αυτό είναι από μόνο του αντιφατικό, καθώς το 1 προς 5 δεν αφήνει περιθώρια για τις προσλήψεις που προναγγέλλουν».

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται»

Στο ίδιο πλαίσιο -ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το πρόγραμμά του-, ενέταξε η κ. Αχτσιόγλου και την άρνηση του προέδρου της ΝΔ για ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. «Είναι κρίσιμο και χρήσιμο για τον κόσμο να δει ένα ντιμπέιτ των δύο αρχηγών», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Αυτό είναι το δίλημμα και το ερώτημα των εκλογών, έχουμε δύο προγράμματα και δύο πρόσωπα που διεκδικούν την πρωθυπουργία, ο κόσμος πρέπει να τους δει για να μπορεί να κρίνει. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από αυτό το διάλογο γιατί πέραν της δυσκολίας που έχει να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα, έχει ένα μεγάλο θέμα με το πρόγραμμά του. Θέλει να αποκρύψει πτυχές του προγράμματός του». Συνεχίζοντας απάντησε στον Κωστή Χατζηδάκη, που έχει κάνει λόγο για ροντέο,

ρωτώντας: «Είναι δυνατόν να νομίζει ότι μία προσωπική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών θα γίνει μπάχαλο ή ροντέο; Εμείς προτείνουμε ένα καθαρό ντιμπέιτ με κανόνες που θα συμφωνηθούν». Επισήμανε δε, ότι «προφανώς, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο ο Αλέξης Τσίπρας»

Σε ερώτηση για τον αν ο κ. Τσίπρας παραιτηθεί μετά από ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι «o Aλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο και εμπνέει και συσπειρώνει τον προοδευτικό χώρο. Έκανε τα προηγούμενα χρόνια μία μεγάλη ανατροπή με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε περίπτωση θα αποτελεί τον πόλο συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου για πολλά χρόνια».

Για τον κ. Κοτζιά είπε ότι «έκανε την δική του προσωπική επιλογή. Με τον κ. Κοτζιά πετύχαμε μία πολιτική νίκη εξαιρετικά σημαντική για την χώρα, την Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του και η τωρινή του απόφαση δεν ακυρώνει ότι η συνεργασία που είχαμε ήταν κρίσιμη και σημαντική».

«Η μεσαία τάξη επλήγη περισσότερο το 2010-2014»

Απάντησε και για την μεσαία τάξη λέγοντας ότι «η μεσαία τάξη επλήγη την περίοδο 2010 - 2014. Ένα τμήμα της οδηγήθηκε στην πλήρη φτωχοποίηση ενώ συνολικά τα εισοδήματά τους έπεσαν κατά 35%. Στην δική μας περίοδο βελτιώθηκε κατά τι το εισόδημά τους, αλλά κυρίως επήλθε σταθεροποίηση. Στην πρώτη περίοδο (σ.σ. 2010 -2014) φτώχυναν, στη δική μας περίοδο σταθεροποιήθηκαν αλλά δεν βελτιώθηκε περισσότερο η κατάστασή τους και αυτό μπορεί να προκάλεσε την δυσαρέσκειά τους».

«Αναντίστοιχη η στάση του ΚΙΝΑΛ με τον προοδευτικό κόσμο»

Αναφέρθηκε και στην συμπεριφορά του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας: «Το Κίνημα Αλλαγής είχε επιλέξει μέχρι τις ευρωεκλογές μία μονομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η στάση είναι αναντίστοιχη με τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου. Υπήρξαν κάποιες εξελίξεις με την αποχώρηση του κυρίου Βενιζέλου που υποστήριζε την προσέγγιση με τη ΝΔ. Ωστόσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιμένει στην τακτική της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ λές και δεν καταλαβαίνει ότι από τη μία υπάρχει η ΝΔ που συσπειρώνει το συντηρητικό κόσμο και από τον άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που συσπειρώνει τον προοδευτικό κόσμο. Εμείς θα συνεχίσουμε το δημοκρατικό προσκλητήριο για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς».

«Πολιτικό το υπόβαθρο των διαγνωστηρίων»

Τέλος σε σχέση με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα διαγνωστικά κέντρα είπε ότι «είναι πρωτόγνωρο να χρησιμοπούν ένα εκβιαστικό εργαλείο τα διαγνωστικά κέντρα». Σημείωσε ότι ουσιαστικά τα μεγάλα διαγνωστήρια που επιμένουν «ζήτησαν να παρέμβουμε στον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς». Σε ερώτημα για το αν πίσω από αυτό βρίσκεται ο κ. Πατούλης απάντησε ότι «το θέμα έχει πολιτικό υπόβαθρο και υποστηρίζεται από πολύ μεγάλα διαγνωστήρια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

45
σχόλια
 1. avatar Madam

  You have no clue about wealth creation or development, spare us the nonsense please.

 2. avatar Αααααα

  Αυτοί δεν παίζονται με τίποτα .για πόσο Μ......ς μας περνάνε;αν συνεχίσουν έτσι ούτε τον ψήφο τους δεν θα δούμε μέσα στη καλπη

 3. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Κάλπικη αντιπαράθεση για να κρυφτούν οι υπογραφές τους στην εργασιακή ζούγκλα
  ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

  Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει με βάση την αντεργατική στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ

  Την κάλπικη και υποκριτική τους αντιπαράθεση γύρω από τα Εργασιακά αναζωπυρώνουν με κάθε ευκαιρία ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα, επιχειρώντας να κρύψουν το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις τους έχουν διαμορφώσει και βαθαίνουν συνεχώς τη σημερινή εργασιακή ζούγκλα, με πλήρη στοχοπροσήλωση στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και τη στρατηγική της ΕΕ.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/06/blog-post_70.html

 4. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Στις εκλογές κρίνεται αν θα επιστρέψουμε στα μνημόνια, στο ΔΝΤ, στην κρίση, αν θα καταργηθούν τα θετικά μέτρα που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ»
  Ο ΣΥΡΙΖΑ καθόλου δεν πρωτοτυπεί. Σηκώνει προεκλογικά τον «κίνδυνο της δεξιάς», για να φοβίσει και να εγκλωβίσει λαϊκούς ανθρώπους, όπως έκαναν οι προκάτοχοί του στο ΠΑΣΟΚ.
  Γι' αυτόν το λόγο αξιοποιεί την αρνητική πείρα που έχει ο λαός από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις της ΝΔ, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, είτε κυβερνούσε μόνη της είτε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα. Η πραγματικότητα όμως λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακυβέρνησή του αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής αυτού του αντιλαϊκού έργου. Και η πραγματικότητα είναι αμείλικτη:

  Η πραγματικότητα λέει λοιπόν ότι ΚΑΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια είναι ΕΔΩ και δεν έφυγαν ποτέ. Είναι εδώ όλοι οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που κατοχυρώθηκαν, εφαρμόστηκαν και επεκτάθηκαν καθ' όλα τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του.
  Η πραγματικότητα λέει ότι μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο. Μαζί έχουν φορέσει στο λαό τον στενό κορσέ της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της εποπτείας, των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/06/blog-post_75.html

 5. avatar gus326a

  Τα 1250 x 12 = 15000 ΕΦΚΑ ποιός μας τα φόρεσε? Την προκαταβολή 100%; Το φόρο στο 29%; Το χαράτσι μέχρι 10%; Δλδ στα 1000€ μου ζητάς 25% ΕΦΚΑ, 29% φόρο, 29% προκαταβολή 10% χαράτσι δλδ 93% και στα υπόλοιπα 7% ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελείας, τέλη κυκλοφορίας. Ενα πράγμα σαν το γαιδαρο του χόντζα δλδ. Αντε να χαθείτε αποβράσματα που έχετε το θράσος και μιλάτε κιολας για μεσαία τάξη.

 6. avatar τικ τακ τικ τακ…..αφαιμαξη θα γινει.

  Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί τη χώρα στη χρεωκοπία....????
  πρωτη φορα ειναι::
  το εχουν ξανακανει με μαγαλη επιτυχια!!!

 7. avatar Μστ

  Οι μόνοι που θα χρεοκωπήσουν είτε με το πρόγραμμα της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ασθενέστετες τάξεις, αυτοί που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και στερούνται βασικά αγαθά...ακόμη και να αδυνατεί η χώρα να αποπληρώσει τα δάνεια της, πλέον έχουν τη λύση του κουρέματος των καταθέσεων.!!

 8. avatar Φευγάτος

  ΠΟΥ ΤΟΥΣ βρήκαμε ρε όλους αυτούς. ΜΑΣ χρεοκοπίσαν μας έφεραν Καπιτλ Κοντρόλ, ισοπέδωσαν την Μεσαία τάξη επεβαλαν 29 νεους φορους ,και κάνουν σαν να μην τρέχει τίποτα.

  1. avatar Φευγάτος

   στο μνημονιο της ΝΔ .....με τα Ζαππεια 1,2,3,...7 ....101
   και την ' ψευτο 'επαδιαπραγματευση'' που θα εκανε και
   ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ψηφισε μνημονιο......θυμασαι χρυσοψαρο?

 9. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Το 2015 μας οδηγουσατε ολοταχώς σε ΑΤΑΚΤΗ χρεωκοπία, και εαν δεν ήταν τα υπόλοιπα κόμματα να ψηφίσουν, θα ήσασταν κρεμασμενοι στις πλατείες σαν τον Μουσολίνι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει