Η κάλπη έδειξε επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικρατεί στις εκλογές, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, σε 11 (12 αν υπολογιστεί ο Κώστας Μουτζούρης στο Βόρειο Αιγαίο, που είναι ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ) από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

«Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και σήμερα γαλάζιος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τονίζοντας πως «μας περιμένει σκληρή δουλειά».

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών δείχνουν νίκη των επίσημων υποψηφιοτήτων της ΝΔ στις έξι από τις επτά περιφέρειες, ενώ σε μία περιφέρεια ο «αντάρτης» επικρατεί της επίσημης «γαλάζιας» υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με ενσωμάτωση στο 98,00%, στις 13 περιφέρειες της χώρας φαίνεται να εκλέγονται οι εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Μέτιος Χρήστος με 50,81% (με την ενσωμάτωση στο 99,05%).

Αττικής: Γιώργος Πατούλης με 65,79%.

Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης με 55,39% (ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ)

Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης με 55,94%

Δυτικής Μακεδονίας: Γεώργιος Κασαπίδης με 52,13%.

Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης με 57,10%

Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός με 55,75%

Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα με 59,95%

Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας με 62,03%

Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης με 60,78%

Νοτίου Αιγαίου: Γ. Χατζημάρκος με 53,61%

Πελοποννήσου: Παναγιώτης Νίκας με 53,28%

Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός με 52,43%

 

Στους μεγάλους δήμους της χώρας, ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, καθώς με ενσωματωμένο το 99,79% λαμβάνει το 65,24% των ψήφων έναντι 34,76% του Νάσου Ηλιόπουλου.

Μπορεί στον α΄ γύρο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να εξασφάλισε τη δεύτερη θέση έναντι του τρίτου Γ. Ορφανού με διαφορά λίγων ψήφων, ωστόσο στον β΄ γύρο επικρατεί με χαρακτηριστική άνεση. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς με ενσωματωμένο το 100% των ψήφων, καταλαμβάνει ποσοστό 66,79%. Ο συνυποψήφιός του, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ, λαμβάνει 33,21%.

Ο Γιάννης Μώραλης κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στον δήμο Πειραιώς. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων (ενσωμάτωση 100%) λαμβάνει ποσοστό 57,81%, ενώ ο συνυποψήφιός του Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος είχε την επίσημη στήριξη της ΝΔ, λαμβάνει το 42,19% των ψήφων.

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται – Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη της δεύτερης Κυριακής λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: